Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Παππούς – τέρας, βίαζε την 11χρονη εγγονή του…
Παππούς – τέρας, βίαζε την 11χρονη εγγονή του…

Παππούς – τέρας, βίαζε την 11χρονη εγγονή του…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση που εκδίκασε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, με κατηγορούμενο ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό της 11χρονης εγγονής του.

Ο παππούς κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω της φύσης της υπόθεσης και της ηλικίας του θύματος.

Μάλιστα, στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το κακουργιοδικείο δεν γίνεται καμία αναφορά στην ηλικία του κατηγορουμένου, ούτε στην επαρχία όπου διαπράχθηκαν τα ειδεχθή γεγονότα, έτσι ώστε να προστατευτεί πλήρως η ταυτότητα της παραπονούμενης.

Ο παππούς βρέθηκε ένοχος και στις 26 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, οι οποίες σχετίζονται με τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, της άσεμνης επίθεσης και της βίας στην οικογένεια.

Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, ο κατηγορούμενος μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Ιουλίου 2021, εντός της οικίας του κι εκτός αυτής, προέβη σε σεξουαλική κακοποίηση της εγγονής του, η οποία κατά τον επίδικο χρόνο ήταν στην τρυφερή ηλικία των 11 χρόνων.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου, η μαρτυρία της ανήλικης κρίθηκε πλήρως αξιόπιστη, παρά τις μικρές αντιφάσεις ή την αδυναμία μνήμης που υπήρξαν στο σύνολο των αναφορών της σχετικά με τα επίδικα γεγονότα.

Αντιφάσεις που κρίθηκαν δικαιολογημένες από τους δικαστές, λόγω της ηλικίας της και των τραυματικών γεγονότων που βίωσε για οκτώ ολόκληρους μήνες. Η ανήλικη αποκάλυψε την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον παππού της στην μητέρα και σε οικεία της πρόσωπα, ενώ εξιστόρησε επίσης τα γεγονότα στη γυναίκα αστυνομικό στην οποία έγινε η καταγγελία (από οικείο πρόσωπο της παραπονούμενης), στην αστυνομικό που έλαβε την οπτικογραφημένη κατάθεσή της καθώς και στην ψυχολόγο στην οποία παραπέμφθηκε το μικρό κορίτσι.

Το κακουργιοδικείο έκανε αποδεκτή την ψυχολογική αξιολόγηση της ανήλικης από την ψυχολόγο, σύμφωνα με την οποία επηρεάστηκε η ψυχική υγεία της ανήλικης, γεγονός που της προκάλεσε μετατραυματικό στρες λόγω της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη επανηλλειμμένα από τον πατρικό παππού της.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 23 Ιουνίου για ν’ αγορεύσει η πλευρά της υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο. Μέχρι τότε διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση. Με βάση τον νόμο, τα αδικήματα στα οποία κρίθηκε ένοχος επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης.

Send this to a friend