Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τέλη Ιουνίου πέφτουν οι υπογραφές στα συμβόλαια, για την κατασκευή της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Αρμόδια πηγή από το Τμήμα Δημοσίων Έργων μας δήλωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης της γης που είναι αναγκαία για την κατασκευή του έργου και αυτό που απομένει πλέον είναι η δημοσίευση του διατάγματος επίταξης, έτσι ώστε να ακολουθήσει η επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας υπογραφής των συμβολαίων, η οποία θα γίνει πιθανότατα στη Λάρνακα.

Το ευτύχημα στην περίπτωση αυτή είναι πως δεν υπήρξαν ενστάσεις από αποτυχόντες προσφοροδότες προς την Αναθεωρητική Αρχή και ως εκ τούτου το σημαντικό αυτό οδικό έργο αναμένεται να προχωρήσει κανονικά, χωρίς άλλες καθυστερήσεις (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου).

Η ίδια πηγή μας ανέφερε ότι οι υπογραφές των συμβολαίων υπολογίζεται να γίνουν περί τα τέλη Ιουνίου. Εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα κωλύματα, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν αρχές ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Το συμβόλαιο προνοεί ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν δυόμισι χρόνια. Το, δε, κόστος του έργου υπολογίζεται γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

 

Υπογράφηκε το συμβόλαιο ανακατασκευής και συντήρησης του κτηρίου που στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Καϊμακλιώτης», στην Αραδίππου, ένα από τα πιο αξιόλογα μουσεία στο είδος του σε ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας.

Η εργοληπτική εταιρία που ανέλαβε το έργο ξεκινά άμεσα τις εργασίες, με στόχο την παράδοσή του μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

Το κτήριο όπου στεγάζεται το μουσείο είναι διατηρητέο, αλλά έχουν περάσει πέραν των 20 χρόνων, από την αναπαλαίωσή του.

«Ύστερα από τόσα χρόνια, κρίναμε ότι το κτίσμα χρήζει πολλαπλών παρεμβάσεων, διότι η φθορά του χρόνου το κατέστησε μη επισκέψιμο», μας δήλωσε ο δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Με την ολοκλήρωση των βελτιωτικών έργων, αναμένεται ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα διοργανώνονται από το Δήμο Αραδίππου και από άλλα οργανωμένα σύνολα διάφορες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο υπαίθριο μικρό αμφιθέατρο, που έχει δημιουργηθεί στην αυλή του μουσείου.

Το συνολικό κόστος των έργων θα ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες ευρώ.

 

 

Send this to a friend