Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έτοιμο τον Οκτώβριο του 2023 το Μουσείο Κ. Καϊμακλιώτη, στην Αραδίππου
Έτοιμο τον Οκτώβριο του 2023 το Μουσείο Κ. Καϊμακλιώτη, στην Αραδίππου

Έτοιμο τον Οκτώβριο του 2023 το Μουσείο Κ. Καϊμακλιώτη, στην Αραδίππου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Υπογράφηκε το συμβόλαιο ανακατασκευής και συντήρησης του κτηρίου, που στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Καϊμακλιώτης», στην Αραδίππου, ένα από τα πιο αξιόλογα μουσεία στο είδος του σε ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας.

Η εργοληπτική εταιρία «Χαράλαμπος Στρατουράς ltd» που ανέλαβε το έργο ξεκινά άμεσα τις εργασίες, με στόχο την παράδοσή του μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

Το κτήριο όπου στεγάζεται το μουσείο είναι διατηρητέο, αλλά έχουν περάσει πέραν των 20 χρόνων από την αναπαλαίωσή του. «Ύστερα από τόσα χρόνια, κρίναμε ότι το κτίσμα χρήζει πολλαπλών παρεμβάσεων, διότι η φθορά του χρόνου το κατέστησε μη επισκέψιμο», δήλωσε ο δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, σημειώνοντας ότι με την ολοκλήρωση των έργων συντήρησης, οι επισκέπτες θα βρουν έναν ανανεωμένο χώρο.

Από την πλευρά του ο δημοτικός μηχανικός Ανδρέας Δημητρίου ανέφερε ότι η σύμβαση περιλαμβάνει επισκευές σε όλη την έκταση του κτηρίου και αποκατάσταση μέρους της στέγης, προσθέτοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια που το κτήριο παρέμεινε κλειστό, έχουν καταγραφεί όλα τα σημεία φθοράς.

Το Λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Καϊμακλιώτης» αποτελείται από ισόγειο, ανώγειο και αυλή. Κύριος στόχος της λειτουργίας του μουσείου είναι να διαφυλάξει και να προβάλει την κυπριακή λαογραφική παράδοση.

Στους χώρους του περιλαμβάνονται αίθουσες υφαντικής, οικιακών σκευών, γεωργίας και κτηνοτροφίας, παραδοσιακών επαγγελμάτων, καθώς και αίθουσα κοινωνικών και πολιτιστικών εθίμων της Αραδίππου (αναπαράσταση του στολίσματος της νύφης).

Με την ολοκλήρωση των βελτιωτικών έργων, αναμένεται ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα διοργανώνονται από το Δήμο Αραδίππου και από άλλα οργανωμένα σύνολα διάφορες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο υπαίθριο μικρό αμφιθέατρο, που έχει δημιουργηθεί στην αυλή του μουσείου.

Το συνολικό κόστος των έργων ανακατασκευής του Μουσείου «Κώστα Καϊμακλιώτη» θα ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες ευρώ.

 

Send this to a friend