Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ Το Σάββατο η κηδεία του Ντίνου Μιχαηλίδη, συνεχίζονται τα συλλυπητήρια μηνύματα
Το Σάββατο η κηδεία του Ντίνου Μιχαηλίδη, συνεχίζονται τα συλλυπητήρια μηνύματα

Το Σάββατο η κηδεία του Ντίνου Μιχαηλίδη, συνεχίζονται τα συλλυπητήρια μηνύματα

Θλίψη στον αθλητικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου ενός σπουδαίου ανθρώπου του αθλητισμού, ενός στυλοβάτη του ευ αγωνίζεσθαι, του τέως Προέδρου της ΚΟΕ Ντίνου Μιχαηλίδη.

Ο εκλιπών απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 78 ετών και με την ανακοίνωση του θανάτου του, αθλητικοί φορείς, ομοσπονδίες, οργανώσεις, κόμματα, αθλητές, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του, αλλά και με ανακοινώσεις τους, αποτίουν φόρο τιμής στον Ντίνο Μιχαηλίδη, εκφράζοντας, παράλληλα, τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του.

Η κηδεία του Ντίνου Μιχαηλίδη θα τελεστεί το Σάββατο, 11 Ιουνίου, στις 10:30, από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στη Μακεδονίτισσα και η οικογένεια του εκλιπόντος καλεί όλους όσοι τιμούν την μνήμη του να παραστούν.

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης ήταν πατέρας του δημοσιογράφου στο πολιτικό και ελεύθερο ρεπορτάζ και παράλληλα εκπροσώπου Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργου Μιχαηλίδη, και της πρωταθλήτριας στην κολύμβηση και σήμερα Κλινικής Διαιτολόγου, Αθλητικής Διατροφολόγου, με αξιοσημείωτη δράση ετών στον ΑΠΟΕΛ και σήμερα στην Εθνική Κύπρου, Νικολέτας Μιχαηλίδου.

«Έφυγε η αδυναμία μου. Μεγάλος ο πόνος, μεγάλο το κενό, αλλά πήγες κάπου πολύ καλύτερα, στον παράδεισο όπου ανήκεις. Αμέτρητα τα μηνύματα του κόσμου που σ΄ αγαπά και σ΄ εκτιμά. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς», αναφέρει σε ανάρτηση της στα κοινωνικά της δίκτυα, η κόρη του, Νικολέτα Μιχαηλίδου.

Μεταξύ άλλων, συλλυπητήρια ανακοίνωση απέστειλε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του πρώην Προέδρου της ΚΟΕ Ντίνου Μιχαηλίδη σε ηλικία 79 ετών. Μια τεράστια απώλεια για τον αθλητισμό μας που γίνεται φτωχότερος. Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ, η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και το προσωπικό του Οργανισμού εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Ντίνου Μιχαηλίδη», αναφέρει ο ΚΟΑ.

Μια ζωή αφιερωμένη στον αθλητισμό, σημειώνει και προσθέτει ότι η προσφορά του Ντίνου Μιχαηλίδη στον αθλητισμό υπήρξε πολυδιάστατη.

«Ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό από μικρός και υπήρξε πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης, ενώ ασχολήθηκε και με την  καλαθόσφαιρα. Ως προπονητής δραστηριοποιήθηκε στο στίβο και στην καλαθόσφαιρα, και ως γυμναστής στο ποδόσφαιρο στον ΑΠΟΕΛ και την Εθνική Κύπρου.  Υπήρξε μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ από το 1988 ως το 1991, ενώ ίδρυσε το ΕΣΥΑΑ, το οποίο υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα έλαβε υψηλές διακρίσεις και στην Κύπρο και στο εξωτερικό με αποκορύφωμα το αριστείο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (το 1980), το οποίο αποτελεί την ανώτερη τιμητική διάκριση. Επίσης από το 1987 μέχρι το 2020 υπήρξε μέλος της τεχνικής επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων. Ανέλαβε ως τεχνικός διευθυντής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και μετά ως Πρόεδρος της ΚΟΕ από το 2016 ως το 2020», συμπληρώνει.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, σε ανάρτηση της στα κοινωνικά της δίκτυα αναφέρει ότι «με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε για το θάνατο του Ντίνου Μιχαηλίδη, ενός ακούραστου εργάτη του κυπριακού αθλητισμού αλλά και του ποδοσφαίρου μας».

«Ο εκλιπών, που διετέλεσε επί σειρά ετών γυμναστής της Εθνικής μας ομάδας και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ, ήταν μεταξύ άλλων Πρόεδρος της ΚΟΕ από το 2016-2020, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης καθώς και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων, Ομοσπονδιών, Συνδέσμων και Διεθνών Επιτροπών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ιδιαίτερα στην κόρη του Νικολέτα, διατροφολόγο των Εθνικών μας ομάδων», σημειώνει.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ), σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι βυθίστηκε στο πένθος η αθλητική Κύπρος αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, ότι μια από τις μεγαλύτερες μορφές του κυπριακού αθλητισμού, ο Ντίνος Μιχαηλίδης έφυγε από την ζωή.

«Υπήρξε πολύ καλός φίλος του αθλήματος της πετοσφαίρισης, διακρίθηκε ως πετοσφαιριστής τη δεκαετία του 60, ήταν επίσης και προπονητής το 1973. Το 1987 που ξεκίνησε το Ε.Σ.Υ.Α.Α. όταν ήταν μέλος του ΚΟΑ, χάρις στον Ντίνο Μιχαηλίδη ο αναπτυξιακός αθλητισμός και φυσικά και η πετοσφαίριση φτερούγησε στα ύψη», σημειώνει.

Προσθέτει ότι μια από τις σημαντικότερες στιγμές του ήταν η βράβευσή του από τον πρόεδρο της CEV Αλεξάνταρ Μπόρισιτς.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ) , σε ανάρτηση της στα κοινωνικά της δίκτυα εκφράζει τη βαθύτατη της θλίψη για την απώλεια του Ντίνου Μιχαηλίδη.

«Ενός από τους μεγαλύτερους σκαπανείς του κυπριακού στίβου, τον οποίο υπηρέτησε από τα νεανικά του χρόνια ως αθλητής, εν συνεχεία ως προπονητής και μετέπειτα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης υπήρξε Βαλκανιονίκης, Πανελληνιονίκης, Παγκυπριονίκης στις μεσαίες αποστάσεις, και είχε στην κατοχή του παγκύπρια ρεκόρ. Υπηρέτησε από πολλούς τομείς τον κυπριακό αθλητισμό, με τελευταία αυτήν της προεδρίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής», σημειώνει.

Η ΚΟΕΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τη σύζυγό του και τα παιδιά του, την οικογένεια του ΓΣΠ, και σε όλους τους οικείους του.

«Η απώλειά του για τον αθλητισμό της Κύπρου είναι τεράστια, για την ποιότητά του ως άνθρωπος, για τον χαρακτήρα του, τις γνώσεις του και την προσφορά του. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του», προσθέτει.

Οι Cyprus Olympians, με ανάρτηση τους στα κοινωνικά δίκτυα εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Ντίνου Μιχαηλίδη και σημειώνουν ότι πολύ φτωχότερος ο κυπριακός αθλητισμός από την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022.

«Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον Αθλητισμό.O Ντίνος Μιχαηλίδης διέγραψε μία τεράστια αθλητική ιστορία τόσο στην πατρίδα μας όσο και στην Ελλάδα. Υπήρξε σπουδαίος αθλητής στίβου, στις μεσαίες αποστάσεις, κατακτώντας πρωτιές στους Παγκύπριους, Βαλκανικούς και Πανελλήνιους Αγώνες. Ως διοικητικός υπήρξε μία σημαντική παρουσία στα διεθνή Αθλητικά σώματα», προσθέτουν.

Οι Cyprus Olympians εκφράζουν την απεριόριστη θλίψη τους όχι μόνο λόγω του ότι στάθηκε δίπλα τους αλλά και για το γεγονός ότι κατάφερε με την παρουσία του να δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα στο παρελθόν.

«Οι αναμνήσεις μας για τον Ντίνο Μιχαηλίδη θα είναι πάντα μαζί μας, κυνηγώντας το όραμα του για ένα καλύτερο Αθλητικό μέλλον της χώρας μας. Αγαπητέ Ντίνο ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει», αναφέρουν.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας, στη δική της ανάρτηση αναφέρει ότι θρηνεί ολόκληρη η αθλητική οικογένεια.

«Ο Ντίνος Μιχαηλίδης ήταν αδιαμφισβήτητα  άνθρωπος του αθλητισμού. Αφιέρωσε όλη του την ζωή στον αθλητισμό και Ολυμπισμό προσφέροντας από πάρα πολλά πόστα με τελευταίο του σταθμό την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Άνθρωποι σαν τον Ντίνο Μιχαηλίδη ποτέ δεν θα ξεχαστούν. Η δική μας οικογένεια, η οικογένεια της τοξοβολίας εύχεται καλό ταξίδι στο φως και δύναμη στην οικογένεια του. Η πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του», σημειώνει.

Ο Πρόεδρος, τα Μέλη και η οικογένεια της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Ντίνου Μιχαηλίδη.

«Ήταν ένας από τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά στον Κυπριακό Αθλητισμό υπηρετώντας τον από διάφορες θέσεις και έχει αφήσει το στίγμα του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Αιώνια η μνήμη του», γράφει σε ανάρτηση της στα κοινωνικά της δίκτυα.

Ο Πρόεδρος, Ανδρέας Μουζουρίδης, το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Γενικός Διευθυντής και η Γραμματεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για τον χαμό του Ντίνου Μιχαηλίδη.

«Από το 2016 έως το 2020 αποτέλεσε Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ υπήρξε πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας από το 1998 έως το 2000. Στην πλούσια δράση του στον αθλητισμό, αποτέλεσε μεταξύ άλλων καλαθοσφαιριστής και προπονητής καλαθοσφαίρισης», αναφέρει η ΚΟΚ, στη δική της ανάρτηση.

Η ΚΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους και την οικογένεια του. «Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει», σημειώνει.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Γιάννος Φωτίου και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν την θλίψη και την οδύνη τους για τον χαμό του Ντίνου Μιχαηλίδη.

«Ενός γνήσιου ανθρώπου του αθλητισμού τον οποίο υπηρέτησε ως αθλητής, προπονητής, εκπαιδευτικός και παράγοντας στο ανώτερο επίπεδο. Αιωνία του η μνήμη», γράφει η Ομοσπονδία, στην ανάρτηση της.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κανό εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Ντίνου Μιχαηλίδη. «Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε τον αθλητισμό με μεράκι και αγάπη ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της ΚΟΕ από το 2016 μέχρι και το 2020», σημειώνει σε ανάρτηση της στα κοινωνικά της δίκτυα.

Ο Κύπριος πρωταθλητής Μίλαν Τραϊκοβιτς, κοινοποιώντας την ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, γράφει: «Αντίο κύριε Ντίνο και σ´ ευχαριστούμε».

Ο Πρόεδρος του Εθελοντικού-Φιλανθρωπικού Οργανισμού των Ποδοσφαιριστών, «Γκολ στη Ζωή», Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, σε ανάρτηση του γράφει: «Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που προσέφερε όσα λίγοι στον αθλητισμό της χώρας μας. Σ’ ευχαριστούμε Ντίνο Μιχαηλίδη για όλα όσα μας δίδαξες, για όλα όσα άφησες πίσω σου. Αιωνία σου η μνήμη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια», σημειώνει.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε ανάρτηση του στα κοινωνικά του δίκτυα εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του καθηγητή Ντίνου Μιχαηλίδη. «Ενός ανθρώπου που διακρίθηκε για την σημαντική συνεισφορά του στον κυπριακό αθλητισμό και που ξεχώριζε για τον υποδειγματικό του χαρακτήρα. Αιωνία θα είναι η μνήμη του», σημειώνει.

Η ΔΗΠΑ – Συνεργασία, σε ανακοίνωση της, εκφράζει τη θλίψη της για το χαμό του Ντίνου Μιχαηλίδη, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε, τίμησε και εξύψωσε τον κυπριακό αθλητισμό σε υπέρμετρο βαθμό.

Ο Πρόεδρος της, Μάριος Καρογιάν, τα στελέχη και φίλοι της Παράταξης, εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους του και προς τους εμπλεκόμενους στον κυπριακό αθλητισμό.

Send this to a friend