Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου και ο Προμηθέας παρουσίασαν στη Λάρνακα το βιβλίο του Άγγελου Σιήκκη «Το Ημερολόγιο ενός Αγγέλου»
Το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου και ο Προμηθέας παρουσίασαν στη Λάρνακα το βιβλίο του Άγγελου Σιήκκη «Το Ημερολόγιο ενός Αγγέλου»

Το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου και ο Προμηθέας παρουσίασαν στη Λάρνακα το βιβλίο του Άγγελου Σιήκκη «Το Ημερολόγιο ενός Αγγέλου»

«Το Ημέρολόγιο ενός Αγγέλου» του Άγγελου Σιήκκη που παρουσιάστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα μας εξιστορεί την περιπέτεια που βιώσε ο Άγγελος στα 18 του χρόνια φθάνοντας ένα βήμα πριν τον θάνατο.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και παρευρέθηκαν άτομα που έζησαν από κοντά τον Άγγελο, την ασθένεια και την μεταμόσχευση.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, η κ. Γιαννούλλα Κουλλά, Πρόεδρος του Συνδέσμου Προμηθέας και ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου και Βουλευτής της ΕΔΕΚ Λάρνακας, κ. Ανδρέα Αποστόλου, ο οποίος μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται για την κάλυψη των εξόδων των ασθενών και των συνοδών τους που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για θεραπεία.

Για το βιβλίο μίλησαν η κ. Ζωή Αλκιβιάδη, φιλόλογος επιμελήτρια του βιβλίου και ο συγγραφέας του βιβλίου ο κ. Άγγελος Σιήκκης.

Ο Άγγελος μέσα από την ομιλία του φανερά συγκινημένος ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο του Λονδίνου : «Έρχεται ο γιατρός και μου ανακοινώνει ότι έχω μόνο τρεις μήνες ζωής. Ήταν η πρώτη μέρα που είπα στη μητέρα μου να πάει να ξεκουραστεί και έρχεται το επόμενο πρωί και η πρώτη μου σκέψη ήταν πως να της το πω. Δυστυχώς στην περίπτωση τη δική μου έπρεπε να χάσει κάποιος τη ζωή του για να πάρω ολόκληρο το μόσχευμα. Ήταν δύσκολη η κατάσταση.

Κύλησαν οι μέρες, φτάσαμε στις τελευταίες 15 μέρες και είχα φτάσει στα όριά μου. Δεν επικοινωνούσα με το περιβάλλον, δεν μιλούσα, απλά ήμουν ένας ζωντανός νεκρός.

Εκείνο το βράδυ ένιωσα ότι φεύγω. Άνοιξα τα μάτια μου και ψιθύρισα της μητέρας μου ευχαριστώ. Ένιωθα μια αγαλλίαση».

Ξημέρωσε όμως μια αισιόδοξη ημέρα για τον Άγγελο. Οι νοσοκόμες τον ενημέρωσαν ότι βρέθηκε συμβατός δότης και πως προχωρά άμεσα η μεταμόσχευση. «Η επέμβαση κράτησε πάνω από 11 ώρες και ήταν επιτυχής».

Την εκδήλωση έκλεισε με την δική της ομιλία η κ. Όλγα Καλακούτα, Πρώτη Λειτουργός του Υπουργείου Υγείας, η οποία μας ενημέρωσε για το ρόλο του Συμβουλίου Μεταμόσχευσης στην Κύπρο αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται για την ευαισθητοποίηση για το θέμα των μεταμοσχεύσεων.

Την όλη παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος κ. Ειρήνη Αντωνίου.

Send this to a friend