Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Οκταήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για το ληστή σε τράπεζα στο Κίτι
Οκταήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για το ληστή σε τράπεζα στο Κίτι

Οκταήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για το ληστή σε τράπεζα στο Κίτι

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έκανε τη ληστεία ακούρευτος και με μούσι και συνελήφθη δύο ώρες αργότερα ψιλοκουρεμένος και ξυρισμένος… Το σχέδιο του 33χρονου υπόπτου ν’ αλλάξει λουκ αμέσως μετά, την χθεσινή ληστεία στο υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας στο Κίτι, επισκεπτόμενος κουρείο στη Δρομολαξιά μετά από δύο χρόνια, φαίνεται πως δεν έπιασε τόπο.

Το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας, το οποίο γνωρίζει καλά τον ύποπτο και τον εξυπηρέτησε στο παρελθόν, έδωσε όλα τα στοιχεία του στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί σε χρόνο ρεκόρ.

Η ληστεία διαπράχθηκε στις 11.15π.μ. και οι αστυνομικοί τον εντόπισαν λίγο μετά τις 1μ.μ. Παρόλα αυτά, ο 33χρονος, από τη Δρομολαξιά, εξακολουθεί ν’ αρνείται ανάμειξη στην υπόθεση.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 1440 ευρώ, ενώ από τα ταμεία της τράπεζας έκαναν φτερά συνολικά 11.350 ευρώ και 10 στερλίνες. Η Αστυνομία αναζητεί το κλαπέν χρηματικό ποσό. Ο 33χρονος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κι εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, το πρωί της Τετάρτης ο ύποπτος μετέβη στην Ελληνική Τράπεζα του Κιτίου φορώντας μαύρη ρούχινη μάσκα προσώπου που κάλυπτε τη μύτη και το πρόσωπό του και ζήτησε να εκδώσει ασφάλεια ατυχημάτων για τη σύζυγό του.

Παρά τη συμβουλή που πήρε από την υπάλληλο, η οποία τον εξυπηρέτησε στο παρελθόν, παρέμεινε στο χώρο του υποκαταστήματος. Μετά από μερικά λεπτά, άνοιξε την ξύλινη διαχωριστική πόρτα που χωρίζει τον χώρο πίσω από τα ταμεία με τον κυρίως χώρο του υποκαταστήματος, εισήλθε στον εσωτερικό χώρο των ταμείων και αφού προσέγγισε ένα από τα ταμεία εξυπηρέτησης από την πίσω πλευρά, άνοιξε το συρτάρι του ταμείου κι έκλεψε διάφορα χαρτονομίσματα, συνολικού ποσού 11.350 ευρώ και 10 στερλίνες. Η υπάλληλος που διατηρούσε το ταμείο τον έσπρωξε με σκοπό να τον απωθήσει, αλλά αυτός κατάφερε να εξέλθει από την ίδια πόρτα και τράπηκε σε φυγή.

Πελάτες της τράπεζας προσπάθησαν να τον ανακόψουν, αλλά αυτός έβγαλε από την τσέπη του αντικείμενο σκούρου χρώματος, πιθανόν πτυσσόμενο ρόπαλο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο στους υπαλλήλους και στους πελάτες, διευκολύνοντας την διαφυγή του.

Σύμφωνα με υπαλλήλους της τράπεζας, το ίδιο πρόσωπο επισκεπτόταν το συγκεκριμένο υποκατάστημα τις τελευταίες τρεις μέρες, δηλαδή από τις 30 Μαΐου.

Ο ύποπτος εντοπίστηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Δρομολαξιάς και συνελήφθη.

Σ’ έρευνα που έγινε στο σπίτι του, εντοπίστηκε η φόρμα και το κοντό παντελόνι που φορούσε ο δράστης την ώρα της ληστείας, ρούχα που αναγνωρίστηκαν και από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Send this to a friend