Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ Η απόφαση για το χαλούμι: Μόνο με προδιαγραφές ΠΟΠ στην αγορά
Η απόφαση για το χαλούμι: Μόνο με προδιαγραφές ΠΟΠ στην αγορά

Η απόφαση για το χαλούμι: Μόνο με προδιαγραφές ΠΟΠ στην αγορά

Η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για το χαλούμι βρίσκεται ήδη στα χέρια των Υπουργών Γεωργίας και Εμπορίου.

Βάση της απόφασης αυτής, απαγορεύεται να κυκλοφορούν παράλληλα στην αγορά χαλούμι ΠΟΠ και χαλούμι που δεν πληροί την ποσόστωση του ΠΟΠ, έχοντας το ίδιο εμπορικό σήμα ή το όνομα χαλούμι.

Η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα ήταν αυτή που όπως έχει λεχθεί δεκάδες φορές περίμεναν τα δύο εμπλεκόμενα υπουργεία ώστε να βάλουν μπροστά ελέγχους και διαδικασίες για πάταξη φαινομένων παρατυπίας.

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία, για να πωλείται προϊόν που να λέγεται χαλούμι στην κυπριακή και ξένη αγορά θα πρέπει να εναρμονιστεί με την ποσόστωση του ΠΟΠ. Κανένα άλλο προϊόν που δεν έχει την ποσόστωση 25%, 75% δε μπορεί να βγει στην αγορά και να ονομαστεί χαλούμι ή να φέρει το ίδιο εμπορικό σήμα.

Όλα αυτά θα συζητήσουν σήμερα Νατάσα Πηλείδου και Κώστας Καδής, κι έπειτα καλούνται να ενημερώσουν και επίσημα όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους που δεν είναι άλλοι από τα τυροκομεία, οι αγελαδοτρόφοι και οι αιγοπροβατοτρόφοι.

Χθες, έγινε συνάντηση των αιγοπροβατοτρόφων με τον Υπουργό Γεωργίας, δεν τους ειπώθηκε επίσημα η απόφαση της νομικής υπηρεσίας.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend