Home ΛΑΡΝΑΚΑ Γεμίζει ξένους αντισφαιριστές η Λάρνακα
Γεμίζει ξένους αντισφαιριστές η Λάρνακα

Γεμίζει ξένους αντισφαιριστές η Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Για άλλη μια χρονιά, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας θα φιλοξενήσει στις νέες του εγκαταστάσεις το Παγκόσμιο Τουρνουά Αντισφαίρισης «ITF Juniors U18 LarnacaCup 2022», μια εκδήλωση που δεν θεωρείται σημαντική μόνο για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, αλλά έχει τη σημασία της και από τουριστικής άποψης. Και τούτο, διότι στο πλαίσιο του τουρνουά θα αφιχθούν στη Λάρνακα δεκάδες ξένοι αντισφαιριστές, συνοδηγοί και προπονητές από διάφορες χώρες.

Το παγκόσμιο τουρνουά αντισφαίρισηςθα διεξαχθεί από τις 29 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιουνίου. Πρόκειται για το δεύτερο από τα τρία εφηβικά διεθνή τουρνουά που θα φιλοξενήσει μέσα στο 2022 ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας. Το πρώτο τουρνουά διοργανώθηκε αρχές Μαϊου, ενώ το τρίτο θα διοργανωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Λάρνακας, στο τουρνουά θα συμμετάσχουν πέραν των 150 αθλητών από 28 χώρες (Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Ισπανία, Αμερική, Αυστραλία, Κίνα, Γαλλία, Ισραήλ, Καζακστάν, Ακτή Ελεφαντοστού, Ιαπωνία, Ολλανδία, Ελβετία, Ιταλία, Τσεχία Δανία, Κροατία, Σερβία, Μάλτα, Λιθουανία κ.α) καθώς και Κύπριοι αντισφαιριστές. Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση, η οποία θα προβάλει τη Λάρνακα στο εξωτερικό ως ιδανικός προορισμός για αθλητικό τουρισμό και θα επιφέρει έσοδα στην τοπική οικονομία, καθότι όλοι οι ξένοι αθλητές και οι συνοδοί τους θα διαμένουν σε ξενοδοχεία της πόλης για περισσότερο από μία εβδομάδα. Εξού και ανάμεσα στους χορηγούς του τουρνουά είναι η τοπική εταιρεία τουρισμού και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Ο πρόεδρος του τοπικού ομίλου αντισφαίρισης Μάριος Πέτρου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι η αντισφαίριση ανέκαθεν προσέλκυε αθλητικό τουρισμό στη Λάρνακα. «Ο όμιλός μας έχει τα πρωτεία στην διοργάνωση διεθνών τουρνουά καθότι διαθέτει όλο το πακέτο, δηλαδή σύγχρονες εγκαταστάσεις σε κεντρικό σημείο της πόλης όπου όλα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια κτλ, ενώ από την πείρα που έχουμε αποκτήσει προσφέρουμε και άρτια διοργάνωση αγώνων», συμπλήρωσε ο κ.Πέτρου.

 

 

Send this to a friend