Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ “Να κρατήσουμε κι άλλο την μάσκα, απρόβλεπτη η κατάσταση ενόψει καλοκαιριού”
“Να κρατήσουμε κι άλλο την μάσκα, απρόβλεπτη η κατάσταση ενόψει καλοκαιριού”

“Να κρατήσουμε κι άλλο την μάσκα, απρόβλεπτη η κατάσταση ενόψει καλοκαιριού”

Την επιφυλακτικότητα της ως προς την ολική αφαίρεση της μάσκας, εξέφρασε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρία Κολιού, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα.

Συγκεκριμένα, η κ. Κολιού δήλωσε υπέρ της διατήρησης της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, καθώς πολλές χώρες προχώρησαν στην επαναφορά της μετά την αύξηση των κρουσμάτων τους.

«Θεωρώ ότι πρέπει να περιμένουμε να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα μας, έχουμε πολλές αλλαγές, είναι και ο τουρισμός και ο  κόσμος θα αρχίσει να συνωστίζεται σε εσωτερικούς χώρους»

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οδηγείτε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου η πρόταση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, για κατάργηση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους. Η πλειοψηφία των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, δήλωσαν υπέρ της κατάργησης, με ορισμένες φωνές ωστόσο να εκφράζουν την εμφανή τους διαφωνία.

Ευλογιά των πιθήκων

Σε σχέση με την ευλογιά των πιθήκων, η κ. Κολιού ανέφερε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν διαγνωστικά τεστ της νόσου στην Κύπρο.

«Αυτή την στιγμή γίνονται κάποιες συζητήσεις με τα κρατικά νοσηλευτήρια και υπάρχει και η περίπτωση μέχρι να στηθεί η μέθοδος να στέλνονται κάποια δείγματα στο εξωτερικό»

Η ίδια συνεχίζοντας, τόνισε ότι εκείνο που ανησυχεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι το γεγονός ότι ενώ ο ιός μέχρι σήμερα παρέμενε σταθερός σε μια χώρα, πλέον σημειώνει διασπορά σε διάφορες.

«Έχουμε και εμβόλιο το οποίο φαίνεται να είναι τουλάχιστον 80% αποτελεσματικό και μάλιστα προστατεύει και μετά την επαφή με το μολυσμένο άτομο – αν δοθεί μέσα σε τέσσερις μέρες μετά την επαφή, υπάρχει μια σημαντική προστασία»

Πηγή: alphanews

Send this to a friend