Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κάτω από τις προσδοκίες ο Μάιος όσον αφορά τον τουρισμό
Κάτω από τις προσδοκίες ο Μάιος όσον αφορά τον τουρισμό

Κάτω από τις προσδοκίες ο Μάιος όσον αφορά τον τουρισμό

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κάτω από το αναμενόμενο κινήθηκαν οι πληρότητες των πλείστων ξενοδοχείων, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, κατά τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με τον τοπικό σύνδεσμο ξενοδόχων.

Οι τουριστικοί φορείς της περιοχής ανέμεναν μεγαλύτερες πληρότητες, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες στην επαρχία εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές.

Παρόλο, λοιπόν, που μπήκαμε για τα καλά στην καλοκαιρινή περίοδο, η απουσία Ρωσσόφωνων περιηγητών από την επαρχία εξακολουθεί να είναι αισθητή, παρά το γεγονός ότι στην ελεύθερη Αμμόχωστο, όπως κατ’ επέκταση και στις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές του νησιού μας, παραθερίζουν φέτος επισκέπτες από διάφορες ευρωπαικές χώρες.

Σε δηλώσεις του στην τοπική ιστοσελίδα Famagusta News, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας είπε ότι οι πληρότητες Μαῒου κυμάνθηκαν μεταξύ 50%-55%, αριθμοί που θεωρούνται μη ικανοποιητικοί, αφού οι ξενοδόχοι ανέμεναν μεγαλύτερη κίνηση.

Ανέφερε, ακόμα, πως την δεδομένη στιγμή υπάρχουν περίπου 15 ξενοδοχειακές μονάδες στην επαρχία που δεν έχουν επαναλειτουργήσει.

Πρόκειται για ξενοδοχεία που ως επί τω πλείστο συνεργάζονταν με Ρώσους τουριστικούς πράκτορες τα προηγούμενα χρόνια και το πιο πιθανόν είναι πως δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν το φετινό καλοκαίρι.

«Το κενό που δημιουργήθηκε από τον αποκλεισμό της ρωσικής και της ουκρανικής αγοράς εξαιτίας του πολέμου περιμέναμε ότι θα καλυπτόταν μέχρι ενός σημείου. Φαίνεται, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να γίνει. Ελπίζουμε να έχουμε καλύτερη τουριστική κίνηση τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο», σχολίασε.

 

Ο Κατακλυσμός

———————-

Στο μεταξύ, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον Κυπρίων, κυρίως κατοίκων Λευκωσίας, για να παραθερίσουν στην ελεύθερη Αμμόχωστο κατά το εορταστικό τριήμερο του Κατακλυσμού (11-13 Ιουνίου).

Σύμφωνα με τον κ.Τάκκα, το ενδιαφέρον από το κοινό είναι ζωηρό και ήδη έγιναν οι πρώτες κρατήσεις σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι οι πληρότητες εκείνη την περίοδο θα πλησιάσει, σε κάποιες μονάδες, το 70% – 80%. Το πρόγραμμα επιχορήγησης του εγχώριου τουρισμού που ισχύει μέχρι τέλος Ιουλίου φαίνεται πως έχει συνδράμει στο αυξημένο ενδιαφέρον για διακοπές το τριήμερο της γιορτής του Αγίου Πνεύματος.

Ελπίδες για τους επόμενους μήνες

“Το κενό που δημιουργήθηκε από τον αποκλεισμό της Ρωσικής αγοράς στην περιοχή περιμέναμε να καλυφθεί μέχρι ενός σημείου αλλά φάνηκε πως δεν είναι εύκολο. Ελπίζουμε Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος να κινηθούν καλύτερα”.

 

Send this to a friend