Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Υπό κράτηση ο κατά συρροή βιαστής μεθυσμένων γυναικών…
Υπό κράτηση ο κατά συρροή βιαστής μεθυσμένων γυναικών…

Υπό κράτηση ο κατά συρροή βιαστής μεθυσμένων γυναικών…

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έναν κατά συρροή βιαστή, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει τρεις βιασμούς ξένων τουριστριών, πιστεύει ότι έχει στα χέρια της η Αστυνομία Αμμοχώστου μετά τη σύλληψη νεαρού Σύρου, αιτητή πολιτικού ασύλου.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου «φόρεσαν» χειροπέδες στον 22χρονο αλλοδαπό, εναντίον του οποίου διερευνώνται τουλάχιστον τρεις υποθέσεις βιασμού, οι οποίες διαπράχθηκαν τον τελευταίο ενάμισι μήνα στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο τρόπος δράσης του υπόπτου ήταν πανομοιότυπος. Ο νεαρός δρούσε πάντοτε κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες κι επέλεγε κοπέλες που προηγουμένως είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών. Ενώ περπατούσαν μόνες τους ευρισκόμενες σε κατάσταση μέθης, τις προσέγγιζε, τις έπιανε κουβέντα για να δημιουργήσει φιλικό κλίμα μεταξύ τους, σε κάποια στιγμή τις αγκάλιαζε και ακολούθως τις οδηγούσε σε σκοτεινά σημεία, όπου ερχόταν σε συνουσία μαζί τους, με τις κοπέλες να μην ήταν σε θέση να φέρουν σοβαρές αντιστάσεις.

Από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι τα μέσα του τρέχοντος μηνός καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία τρεις παρόμοιες υποθέσεις βιασμού. Και οι τρεις παραπονούμενες κατήγγειλαν ότι άγνωστος άνδρας τις παρέσυρε σε απόμερα σημεία και ήλθε σε συνουσία μαζί τους, χωρίς τη θέλησή τους.  Από τις περιγραφές που έδωσαν, έγινε αντιληπτό πως ο δράστης ήταν το ίδιο πρόσωπο σ’ όλες τις περιπτώσεις.

Οι εξεταστές της υπόθεσης άρχισαν να επεξεργάζονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από τις περιοχές όπου φαίνεται να συντελέστηκαν οι βιασμοί και κατάφεραν να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις ενός αλλοδαπού, ο οποίος αναγνωρίστηκε από μία παραπονούμενη.

Η φωτογραφία του τυπώθηκε και κυκλοφόρησε ανάμεσα σε διάφορους ιδιοκτήτες υποστατικών στην Αγ. Νάπα. Ένας απ’ αυτούς αναγνώρισε τον ύποπτο, δίνοντας τα στοιχεία του στην Αστυνομία και πληροφορίες αναφορικά με τον χώρο διαμονής του, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

Ανακρινόμενος, ο Σύρος αιτητής πολιτικού ασύλου φέρεται να παραδέχθηκε και τους τρεις βιασμούς τουριστριών, λέγοντας πως γύριζε τα βράδια σε διάφορες μπιραρίες ψάχνοντας κοπέλες που ήταν υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών, προκειμένου να έλθει σε συνουσία μαζί τους.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα (24/5) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης. Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για άτομο που έφθασε παράνομα στην Κύπρο τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αρχικά διέμενε στη Λευκωσία και στη συνέχεια μετακόμισε στην Αγ. Νάπα, όπου διέμενε μέχρι τη σύλληψή του.

Send this to a friend