Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ένοχο έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, τον γιατρό Ηρακλή Παντελιδάκη, στην υπόθεση ιατρικής αμέλειας, σε σχέση με τον θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή, από τα Κλαυδιά, που συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια.

Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε τον γιατρό Κυριάκο Κυριακίδη, ο οποίος αντιμετώπιζε παρόμοια κατηγορία σε σχέση με την ίδια υπόθεση.

Κατά τον επίδικο χρόνο, οι δύο γιατροί εργάζονταν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Ο δρ. Παντελιδάκης ήταν γενικός γιατρός και ο δρ. Κυριακίδης ήταν ο διευθυντής του τμήματος. Κατηγορούνταν για τον εξ’ αμελείας θάνατο του μικρού μαθητή που συνέβη στις 11 Μαῒου του 2018, αρνούμενοι ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Στη δίκη που διεξήχθη κατέθεσαν 25 μάρτυρες κατηγορίας. Στις 26 Μαῒου ο δικηγόρος υπεράσπισης θα αγορεύσει για μετριασμό της ποινής.

Όσον αφορά τον δρ. Κυριακίδη, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η όλη μαρτυρία που παρουσιάστηκε ενώπιόν του, δεν τον εμπλέκει καθόλου στη διαδικασία εξέτασης και διάγνωσης της κατάστασης του 10χρονου.

 

Σήμερα  μέχρι και τις 25 Μαΐου, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου, θα πραγματοποιηθεί η 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «IN NEET».

Το Πρόγραμμα εντάσσεται στην πρωτοβουλία «Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Ο Δήμος Αθηένου μετέχει ως εταίρος, με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Αλίμου, Ελλάδας.

Στον ακριτικό δήμο θα φιλοξενηθούν 21 συμμετέχοντες από 7 συνολικά χώρες και οργανισμούς.

Η προγραμματισμένη τριήμερη συνάντηση θα έχει πλούσια και ποικίλη ημερήσια διάταξη η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρουσιάσεις από τους εταίρους, ενημερωτικές επισκέψεις στα προγράμματα του ΣΚΕ Αθηένου, την παρασκευή χαλουμιού και ενημέρωση τους για την ημικατοχή και τις ιδιαιτερότητες του ακριτικού Δήμου της Αθηένου.

 

 

 

Send this to a friend