Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων και κατάσβεση πυρκαγιάς, προνοούσε το σενάριο άσκησης που πραγματοποίησε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Περιφερειακό Γραφείο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου στη Λάρνακα. 

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής ανέφερε ότι, στόχος της άσκησης ήταν να δοκιμαστούν τα σχέδια δράσης που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφορά ανταπόκριση σε ψηλά κτίρια και ειδικά σε περιπτώσεις που στεγάζεται γραφειακό και εργασιακό προσωπικό.

Επίσης ανέφερε πως κάθε χρόνο γίνεται μια μεγάλης κλίμακας άσκηση, στην οποία εμπλέκονται όλες οι Υπηρεσίες, κρατικές και ιδιωτικές, που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του αεροδρομίου Λάρνακας.

Η συγκεκριμένη άσκηση μεγάλης εμβέλειας γίνεται υπό την επίβλεψη και τη σεναριολογία της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων, με τη συνδρομή κρατικών και ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αεροδρομίου.

 

Χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας παρέπεμψε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, 45χρονο Ελληνοκύπριο πατέρα, από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά τον ανήλικο γιο του.

Η πρώτη δικάσιμος ορίστηκε στις 20 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία θα του απαγγελθούν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει και θα κληθεί ν’ απαντήσει εάν τις παραδέχεται ή όχι.

 

Στις 8.30 το βράδυ σήμερα στο Κηποθέατρο του Μεσαιωνικού Κάστρου στη Λάρνακα, θα γίνει η παρουσίαση του Βιβλίου του Λαικού Ποιητή Ανδρόνικου Κατσιαντώνη «Τα Κουτσουλλάτζια».

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Μιχάλης Χατζήμιχαηλ, ερευνητής και μελετητής της κυπριακής παράδοσης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Και τέλος το Σάββατο και την Κυριακή στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας διοργανώνει το Acropolis Rally.

Το Σάββατο το ράλλυ θα ξεκινήσει στις 12.30 το μεσημέρι με τερματισμό στις 2.30 μ.μ. και την Κυριακή θα αρχίσεις στις 4.00 το απόγευμα και θα τερματιστεί στις 7.00 μ.μ.

 

 

 

Send this to a friend