Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 3η Διακρατική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IN NEET στον Δήμο Αθηένου
3η Διακρατική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IN NEET στον Δήμο Αθηένου

3η Διακρατική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IN NEET στον Δήμο Αθηένου

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί στην Αθηένου, από τις 23 έως τις 25 Μαΐου, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου, η 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «IN NEET».

Το Πρόγραμμα εντάσσεται στην πρωτοβουλία «Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (EUROPE FOR CITIZENS)» και ο Δήμος Αθηένου μετέχει ως εταίρος, με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Αλίμου, Ελλάδας.

Ο Δήμος Αθηένου θα φιλοξενήσει 21 συμμετέχοντες από 7 συνολικά χώρες και οργανισμούς, ήτοι τον Δήμο  Αλίμου και τους φορείς Youth Centre Velenje culture and education της πόλης Velenje της Σλοβενίας, Ayuntamiento de Santa Pola της πόλης Santa Pola της Ισπανίας, Associazione 2050 της πόλης Portogruaro της Ιταλίας, Asociatia se Poate της πόλης Chiajna της Ρουμανίας, Dica Onlus της πόλης Pisa της Ιταλίας και Association Euni Partners της πόλης Blagoevgrad της Βουλγαρίας.

Το IN NEET εστιάζει στους νέους που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, είναι εκτός εργασίας και εκπαίδευσης και διερευνά πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να τους δώσει δυνατότητες αλλαγής, διεκδικώντας όλες τις ευκαιρίες τους για μάθηση, μελέτη, εργασία, κινητικότητα κλπ.

Η προγραμματισμένη τριήμερη συνάντηση των εταίρων θα έχει πλούσια και ποικίλη ημερήσια διάταξη η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρουσιάσεις από τους εταίρους, ενημερωτικές επισκέψεις στα προγράμματα του ΣΚΕ Αθηένου, την παρασκευή χαλουμιού από εθελόντριες στην παραδοσιακή κατοικία Καλλίνικου Μοναχού, συζητήσεις στρογγύλης τραπέζης με κεντρικό θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό των νέων και την αντιμετώπισή του, καθώς και ανοικτές συζητήσεις σε σχέση με τις διαδικασίες χάραξης πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο του Δήμου Αθηένου, να γευτούν την κυπριακή κουζίνα και να ενημερωθούν για την ημικατοχή και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου της Αθηένου.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €148.680 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 13.00, στα πλαίσια του Προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Δημάρχου εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Αθηένου κ. Κυριάκου Καρεκλά με τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Δημήτρη Κονδύλη, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και θα μελετηθούν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας των δύο Δήμων.

 

Send this to a friend