Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Από το σπίτι στο σχολείο με λεωφορείο: Πώς θα εφαρμόζεται το πρόγραμμα (ΒΙΝΤΕΟ)
Από το σπίτι στο σχολείο με λεωφορείο: Πώς θα εφαρμόζεται το πρόγραμμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το σπίτι στο σχολείο με λεωφορείο: Πώς θα εφαρμόζεται το πρόγραμμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχίζει από τον προσεχή Σεπτέμβριο σε πιλοτική βάση η μεταφορά μαθητών Δημοτικού στο σχολείο, οι οποίοι θα παραλαμβάνονται  με λεωφορείο από σπίτι σε σπίτι. 

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι πρόκεται για μια υπηρεσία που θα αφορά σχολεία σε αστικές, τουριστικές, απομακρυσμένες, ακριτικές και ορεινές περιοχές, ενώ για αρχή αναμένεται να εφαρμοστεί σε 2-3 δημοτικά σε κάθε επαρχία.

Το πρόγραμμα θα εφαρμόζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης σχολικής χρονιάς, ούτως ώστε να διαφανεί η πρακτικότητά του, τα προβλήματα που προκύπτουν και όσα μπορούν να βελτιωθούν.

Όπως σημείωσε ο κ. Καρούσος, αυτό θα συμβάλει τόσο στην απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, όσο και στη διευκόλυνση των γονέων μαθητών δημοτικού.

“Είναι μια υπηρεσία που πιστεύουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε στους πολίτες και θα έχει τη δική του συνεισφορά στη βελτίωση του κυκλοφοριακού και μείωση των ρύπων.”

Εξηγώντας τον τρόπο που θα εφαρμόζεται, ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως το κάθε λεωφορείο, που πιθανόν να είναι mini bus, θα διαθέτει ένα συνοδό που θα παραλαμβάνει τους μαθητές από σπίτι σε σπίτι και θα τους μεταφέρει στη σχολική μονάδα. Το ίδιο θα γίνεται και για την επιστροφή στο σπίτι.

Σημείωσε πάντως ότι τις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμο το ολοκληρωμένο πλάνο που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα δημοτικά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Μελέτη για το κυκλοφοριακό

Ο κ. Καρούσος μίλησε τέλος για τη μελέτη που αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου για την απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Η μελέτη θα είναι αναλυτική, σημείωσε, και θα περιλαμβάνει σενάρια όπως αναφορικά με το ποια θα είναι τα οφέλη σε περίπτωση που μετατοπιστεί το ωράριο του σχολείου και της δημόσιας υπηρεσίες.

Στόχος είναι η μελέτη να τεθεί ενώπιον των κοινωνικών εταίρων ώστε να ληφθούν αποφάσεις, είπε ο κ. Καρούσος.

Εξέφρασε τέλος την προσωπική του άποψη πως μια τέτοια μετατόπιση στο ωράριο των σχολείων και της δημόσιας υπηρεσίας θα επιφέρει σημαντική βελτίωση του κυκλοφοριακού.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend