Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έτοιμος σ’ ένα χρόνο ο ανατολικός πύργος της μαρίνας Αγ. Νάπας
Έτοιμος σ’ ένα χρόνο ο ανατολικός πύργος της μαρίνας Αγ. Νάπας

Έτοιμος σ’ ένα χρόνο ο ανατολικός πύργος της μαρίνας Αγ. Νάπας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σ’ ένα χρόνο από σήμερα όλα στη μαρίνα Αγίας Νάπας θα περιστρέφονται γύρω από τον πρώτο twisting tower! Όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία, τον Μάϊο του 2023 αναμένεται ότι θα είναι έτοιμος ο ανατολικός περιστρεφόμενος πύργος (twisting tower) που θα έχει ύψος άνω των 100 μέτρων και θα δεσπόζει της μαρίνας, ενώ θα είναι ευδιάκριτος από στεριά και θάλασσα.

Στη μαρίνα της Αγίας Νάπας προγραμματίζεται η ανέγερση δύο πύργων με πολυτελή διαμερίσματα. Σύμφωνα πάντα με τη διαχειρίστρια εταιρεία, ο ανατολικός πύργος, που θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες, βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο της μαρίνας, ενώ ο δυτικός που θα ανεγερθεί σε κατοπινό στάδιο, θα βρίσκεται σε μια πιο ήσυχη περιοχή της ανάπτυξης.

«Το έργο έλαβε διπλή διάκριση στα European Property Awards 2021-2022 με δύο συμμετοχές στις κατηγορίες Μικτής Ανάπτυξης (Mixed-Use Development) και Ψηλών Οικιστικών Κτηρίων (Residential High-Rise Development)», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Περαιτέρω τονίζεται ότι οι εργασίες κατασκευής του σκελετού του ανατολικού πύργου, το οποίο θα είναι το ψηλότερο κτήριο στην γύρω περιοχή, ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες συνεχίζονται τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό μέρος του κτηρίου.

Το καλοκαίρι αναμένεται ότι θα λειτουργήσουν όλοι οι χώροι εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες κτλ) στο εμπορικό κέντρο της μαρίνας, γεγονός που εκτιμάται ότι θ’ αυξήσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα στο έργο.

Η εποχικότητα
———————-
Η διαχειρίστρια εταιρεία της μαρίνας Αγ. Νάπας και οι τοπικές αρχές θεωρούν πως όταν το μεγαλεπήβολο έργο θα έχει ολοκληρωθεί, τότε θα μπορεί να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της εποχικότητας, ένα πρόβλημα που ταλανίζει για δεκαετίες την τουριστική βιομηχανία της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Η εκτίμηση που υπάρχει ανάμεσα στους τουριστικούς φορείς της επαρχίας είναι ότι η μαρίνα Αγίας Νάπας, με την ολοκλήρωση όλων των φάσεων, θα είναι σε θέση να προσελκύσει ξένους και ντόπιους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και προπαντός ποιοτικό τουρισμό, που θ’ αφήσει σημαντικά έσοδα στην περιοχή.

Send this to a friend