Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αρχίζουν στη Λάρνακα, σε πιλοτική βάση, οι ξεναγήσεις τουριστών με οπτική αναπηρία. Πρόκειται για μια καινοτόμο πρωτοβουλία, με πρωτεργάτες την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, τον Οργανισμό Νεολαίας, το δήμο της πόλης και την Σχολή Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας».

Ήδη, έχει πραγματοποιηθεί, τις προηγούμενες μέρες, η πρώτη ξενάγηση και πρόθεση είναι όπως η δράση αυτή λειτουργήσει ως πιλοτικό πρόγραμμα, με τους συμμετέχοντες να δίνουν τις εισηγήσεις τους, προκειμένου η Λάρνακα να καταστεί πιο προσβάσιμη πόλη για τις συγκεκριμένες ομάδες ατόμων. Στην πρώτη ξενάγηση συμμετείχαν 13 άτομα.

 

Στην περαιτέρω ανάπτυξη των δύο αγροτουριστικών κοινοτήτων της επαρχίας Λάρνακας, Τόχνης και Καλαβασού, αναμένεται να συμβάλει ο δρόμος που εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή.

Η Τόχνη και η Καλαβασός διαθέτουν σήμερα τον μεγαλύτερο αριθμό αγροτουριστικών κλινών παγκυπρίως, γι’ αυτό και η βελτίωση του οδικού δικτύου εκτιμάται ότι θ’ αυξήσει την επισκεψιμότητα στις κοινότητες αυτές.

Το κόστος ανήλθε σχεδόν στο μισό εκατομμύριο ευρώ και καλύφθηκε εξ ’ολοκλήρου από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο Υπουργός Εσωτερικών στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην αποπεράτωση του έργου για εξωραϊσμό της κοίτης του ποταμού «Καμάρα», στην Τόχνη.

Το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με κόστος δύο εκατομμύρια ευρώ και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην επαρχία Λάρνακας.

 

Ο Δήμος Λιβαδιών σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων και το Υφυπουργείο Τουρισμού, τιμώντας την Διεθνή Ημέρα Μουσείου, θα παρουσιάζουν αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη στο Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής στα Λιβάδια κατασκευή ειδών Καλαμουργικής, Κατασκευή Μουσικών Οργάνων, Κατασκευή εικόνων Αγίων με Ψηφιδωτό, και έκθεση παλαιάς μαυρόασπρης φωτογραφίας με θέμα Καλαθοπλεκτική στα Λιβάδια.

Send this to a friend