Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, το λιμάνι της Λάρνακας αποκτά ξανά τουριστική ζωή, με την άφιξη κρουαζιερόπλοιων, κυρίως από το γειτονικό Ισραήλ.

Η πρώτη άφιξη για τη φετινή περίοδο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι από τη Χάιφα με το πλοίο που μετέφερε 1000 επιβάτες.

Το υπό αναφορά κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει συνολικά 15 προγραμματισμένες αφίξεις στο λιμάνι Λάρνακας κατά την περίοδο μεταξύ Μαΐου-Νοεμβρίου. Στα πλείστα ταξίδια του θα διανυκτερεύει εντός του λιμένα της πόλης.

Υπολογίζεται ότι θα μεταφέρει στη Λάρνακα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους γύρω στους 20.000 επιβάτες!

Τους επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου υποδέχτηκαν μέσω παραδοσιακού καλωσορίσματος με τοπικά εδέσματα και μουσικοχορευτικής εκδήλωσης στην προβλήτα του λιμανιού εκπρόσωποι από το Δήμο Λάρνακας, της ΕΤΑΠ και αξιωματούχοι της Kition.

 

Τη σημαντικότατη διεθνή διάκριση που κατέκτησαν πρόσφατα τα Λεύκαρα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, δημοσιοποίησαν επίσημα ο Δήμος Λευκάρων και η ΕΤΑΠ, στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου.

Η διάκριση αυτή έρχεται να προστεθεί μετά την ένταξη των Λευκάρων στον κατάλογο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ιαπωνίας ανάμεσα στα «30 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης».

 

Πραγματοποιήθηκε η τελετή μετονομασίας της Λεωφόρου Λεμεσού σε Λεωφόρο Βάσου Λυσσαρίδη, παρά το Αρχαίο Υδραγωγείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Τα αποκαλυπτήρια τέλεσαν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης και ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος.

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας τα Ανθεστήρια Λάρνακας κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και στην παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθος κόσμου. Οι συμμετοχές αρμάτων και ομάδων συνολικά ήταν 35 ενώ οι 8 συμμετείχαν και με άρματα.

Με το τέλος της παρέλασης τα χορευτικά συγκροτήματα που έλαβαν μέρος παρουσίασαν ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα.

Το πρώτο βραβείο πήρε ο Χορευτικός Όμιλος Πυργών με το Άρμα ο παλαιός Νερόμυλος και το πεζό τμήμα «Ο Κυπριακός Γάμος».

 

 

Send this to a friend