Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έφθασε στη Λάρνακα το «Crown Iris» με χίλιους επιβάτες
Έφθασε στη Λάρνακα το «Crown Iris» με χίλιους επιβάτες

Έφθασε στη Λάρνακα το «Crown Iris» με χίλιους επιβάτες

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έπειτα από δύο χρόνια… ξηρασίας λόγω της πανδημίας, το λιμάνι της Λάρνακας αποκτά ξανά τουριστική ζωή με την άφιξη κρουαζιερόπλοιων, κυρίως από το γειτονικό Ισραήλ. Τα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων από Χάιφα προς Λάρνακα είχαν ανασταλεί την τελευταία διετία εξαιτίας του κορωνοιού.

Με την έναρξη, όμως, της φετινήςκαλοκαιρινής τουριστικής σεζόν και την ανάληψη της διαχείρισης του λιμανιού και της μαρίνας από την εταιρεία Kition Ocean Holdings Ltd, ξεκίνησαν να καταφθάνουν τα πρώτα επιβατικά πλοία. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Kition Ocean Holdings έχει αναλάβει το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας κι ένας από τους μεγάλους στόχους του υπό αναφορά έργου είναι το λιμάνι να επεκταθεί, ώστε να μπορεί να δέχεται κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς.

Η πρώτη άφιξη για τη φετινή περίοδο πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι από τη Χάιφα με το πλοίο «Crown Iris», το οποίο μετέφερε στη Λάρνακα 1000 επιβάτες. Το υπό αναφορά κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει συνολικά 15 προγραμματισμένες αφίξεις στο λιμάνι Λάρνακας κατά την περίοδο μεταξύ Μαΐου-Νοεμβρίου.

Στα πλείστα ταξίδια του θα διανυκτερεύει εντός του λιμένα της πόλης. Υπολογίζεται ότι το «Crown Iris» θα μεταφέρει στη Λάρνακα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους γύρω στους 20.000 επιβάτες! Τους επιβάτες και το πλήρωμα του «Crown Iris» υποδέχτηκαν μέσω παραδοσιακού καλωσορίσματος με τοπικά εδέσματα και μουσικοχορευτικής εκδήλωσης στην προβλήτα του λιμανιού εκπρόσωποι από το Δήμο Λάρνακας, τηντοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης και προβολής (ΕΤΑΠ) και αξιωματούχοι της Kition Ocean Holdings. Παράλληλα, oδήμαρχος Ανδρέας Βύρας, ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Ντίνος Λευκαρίτης και ο εκπρόσωπος της Kition Ocean Holdings Πάνος Αλεξάνδρου τίμησαν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας «Mano Cruises», Moshe Mano, σε συνάντηση που ακολούθησε στο πλοίο, για την σταθερή του προτίμηση στην πόλη του Ζήνωνα.

Ακόμα δύο πλοία

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι αφίξεις στη Λάρνακα προγραμματίζουν εντός του τρέχοντος έτους και τα κρουαζιερόπλοια «Clio» και «La Belle De L’ Adriatique», αυξάνοντας έτσι την επιβατική κίνηση στο λιμάνι της πόλης.  Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι της Kition Ocean Holdings διαβεβαίωσαν πως καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες, ώστε να μπορέσει η Λάρνακα, με τις νέες αναβαθμίσεις που επίκεινται στον λιμενικό και χερσαίο χώρο του λιμανιού της, να μεγιστοποιήσει το μερίδιο που λαμβάνει από τον τουρισμό κρουαζιέρας.

 

Send this to a friend