Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Θανατηφόρο δυστύχημα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης σε στρατόπεδο της ΕΦ στο Κόρνο σημειώθηκε την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της 27χρονης Δεκανέας ΣΥΟΠ.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται ανατράπηκε το όχημα τύπου τζιπ στο οποίο επέβαινε η ΣΥΟΠ μαζί με δόκιμο έφεδρο αξιωματικό και κληρωτό οπλίτη.

Η 27χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο κληρωτός οπλίτης καθώς και ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και απολύθηκαν χωρίς οποιοδήποτε σοβαρό τραυματισμό.

Για τη διακρίβωση των αιτιών του δυστυχήματος διατάχθηκε έρευνα από την Αστυνομία.

 

Μικρό οπλοστάσιο εντόπισε χθες η Αστυνομία στην περιοχή του ΚΟΤ, κοντά στην παραλία της Πύλας. Ο οπλισμός και τα πυρομαχικά, τα οποία βρίσκονται σε πολύ καλή και χρησιμοποιήσιμη κατάσταση, παραλήφθηκαν και στάλθηκαν για βαλλιστικές εξετάσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Παράλληλα, θα γίνουν κι εξετάσεις DNA για να διαπιστωθεί εάν φέρουν δακτυλικά αποτυπώματα.

 

Την Αντιτρομοκρατική άσκηση, «ΤΡΙΤΩΝΑΣ 2022», θα πραγματοποιήσουν σήμερα η Αστυνομία και οι Λιμενικές Αρχές Λιμανιού Ζυγίου, στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού.

Η άσκηση έχει ήδη αρχίσει και θα διαρκέσει μέχρι και τις 2.00 το μεσημέρι. Θα χρησιμοποιηθούν εικονικά (αβολίδωτα) πυρά και θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών αρχών, οχημάτων, θαλάσσιων ακάτων και ελικοπτέρων της Αστυνομίας, ασθενοφόρων, και πυροσβεστικών οχημάτων».

«Όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της άσκησης και δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας».

Καλείται το κοινό που τυχόν θα βρίσκεται στην περιοχή να συνεργαστεί με την Αστυνομία και να ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων.

 

Μια συντονισμένη εκστρατεία προβολής και ανάδειξης του Δήμου Λευκάρων ως τουριστικού προορισμού ξεκινά προσεχώς, μετά την σημαντική βράβευση που έλαβε το ορεινό θέρετρο της επαρχίας Λάρνακας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού δηλαδή ως ένα από τα καλύτερα τουριστικά χωριά παγκοσμίως.

Σήμερα ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος και στελέχη της ΕΤΑΠ Λάρνακας, θα επισκεφθούν τα Λεύκαρα, όπου σε συνεργασία με την τοπική αρχή θα ξεκινήσουν μία συνεργασία με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή της περιοχής στο εξωτερικό.

 

Ύστερα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στις 6.00 το απόγευμα τα «Ανθεστήρια,  «στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Γιορτή των Λουλουδιών, με τη παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων κατά μήκος του Παραλιακού Μετώπου στη Λεωφόρο Αθηνών στις Φοινικούδες.

Send this to a friend