Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ Έντονη ανησυχία κτηνοτρόφων για ελλείψεις σόγιας στη Κύπρο – Το πλοίο δεν μπορεί να εισέλθει στο λιμάνι Λάρνακας
Έντονη ανησυχία κτηνοτρόφων για ελλείψεις σόγιας στη Κύπρο – Το πλοίο δεν μπορεί να εισέλθει στο λιμάνι Λάρνακας

Έντονη ανησυχία κτηνοτρόφων για ελλείψεις σόγιας στη Κύπρο – Το πλοίο δεν μπορεί να εισέλθει στο λιμάνι Λάρνακας

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των κτηνοτρόφων, λόγω του ότι πλοίο που μεταφέρει σόγια βρίσκεται ανοιχτά της Κύπρου και δεν μπορεί να εισέλθει στο λιμάνι της Λάρνακας.

Η σόγια είναι δυσεύρετη το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα στην Κύπρο παρατηρούνται τρομερές ελλείψεις στην αγορά με αποτέλεσμα να προκαλείται τεράστια αναστάτωση.

Σημειώνεται ότι η σόγια αποτελεί σημαντικό συστατικό για τη διατροφή των ζώων και σε περίπτωση που δεν προστεθεί στο σιτηρέσιο, η παραγωγή του γάλακτος θα πέσει, ενώ ταυτόχρονα τα κόστη θα ανέβουν στα ύψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ανοιχτά της Λάρνακας, ωστόσο εξαιτίας ενός κρουαζιερόπλοιου που βρίσκεται εντός του λιμανιού για επισκευή, δεν μπορεί να εισέλθει. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πρόσθετη αναστάτωση στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι ήρθαν ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Send this to a friend