Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το Φεστιβάλ Μέλισσας στην Ορά για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας
Το Φεστιβάλ Μέλισσας στην Ορά για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Το Φεστιβάλ Μέλισσας στην Ορά για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας – Φεστιβάλ Μέλισσας στην Ορά στις 22 Μαΐου 2022 από τις 11:00 – 19:00.

“Bee Engaged”, είναι το φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας και στόχος είναι η σημασία της συμμετοχής και των δράσεων των χωρών, των οργανισμών, των ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, της κοινωνίας των πολιτών, του ιδιωτικού τομέα, των αγροτών και των μελισσοκόμων, καθώς και κάθε ατόμου για την προστασία των μελισσών και των άλλων επικονιαστών.

Το Φεστιβάλ Μέλισσας που θα πραγματοποιηθεί στην Ορά στις 22 Μαΐου 2022, έχει σκοπό του να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, το μέλλον του τόπου μας, σχετικά με τη σημασία των μελισσών στη ζωή μας με εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων, για τη δημιουργία των δικών τους καλλυντικών με κερί, τα δικά τους ξενοδοχεία και οάσεις μέλισσας και τέχνες και χειροτεχνίες που σχετίζονται με τις μέλισσες. Θα φυτέψουν επίσης το δικό τους μελισσοκομικό φυτό και θα το πάρουν στο σπίτι τους.

Τα διαδραστικά εργαστήρια θα αρχίσουν στις 12 το μεσημέρι.
Πρέπει να συμβάλουμε όλοι στην βελτίωση των συνθηκών για τις μέλισσες βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες επιβίωσης των ανθρώπων!

ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Ευαισθητοποιούμε τα παιδιά και τους έφηβους, οι οποίοι είναι το μέλλον του τόπου για τη σημασία της επιβίωσης των επικονιαστών μας

Φύτευση μελισσοκομικών φυτών σε μπαλκόνια, βεράντες και κήπους δημιουργώντας έτσι μια όαση επικονιαστών

Διατηρούμε τα παλιά λιβάδια, τα οποία διαθέτουν μια πιο ποικιλόμορφη σειρά λουλουδιών και σπέρνουμε επίσης μελισσοκομικά φυτά που έχουν νέκταρ

Χρησιμοποιούμε φυσικά φυτοφάρμακα που δεν βλάπτουν τις μέλισσες και ψεκάζουμε σε καιρό χωρίς αέρα, είτε πολύ νωρίς το πρωί είτε αργά τη νύχτα, όταν οι μέλισσες αποσύρονται από τα άνθη
Ας φυτέψουμε, λοιπόν, όλοι από ένα μελισσοκομικό φυτό για να σώσουμε τις μέλισσες μας και κατ’ επέκταση το ανθρώπινο είδος!!

Όταν φυτεύουμε ένα φυτό φιλικό προς τις μέλισσες παρέχουμε τροφή για τις μέλισσες και άλλους επικονιαστές και αυξάνουμε την ποικιλία φρούτων και λαχανικών στα τραπέζια μας!! Συμβάλουμε επίσης στη διατήρηση της φύσης για τις μελλοντικές γενιές!!

Στη διάρκεια του φεστιβάλ και κατά μήκος της κοινότητας θα λειτουργεί μεγάλη αγορά με μέλι και προϊόντων μελιού, παραδοσιακών εδεσμάτων με μέλι, χειροτεχνίες κ.α. Θα υπάρχει επίσης πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τραγούδια και χορούς.

Χορηγός μας το Υφυπουργείο Τουρισμού και Υποστηρικτής μας τα Rotary Clubs of Cyprus.

Send this to a friend