Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το βράδυ σε διαμέρισμα στον 5ο όροφο στην Λεωφόρο Μακαρίου στη ΛάρνακαΣτο σημείο έσπευσαν 5 πυροσβεστικά οχήματα οπού οι δυνάμεις πυρόσβεσης έκαναν είσοδο στο διαμέρισμα με χρήση Αναπνευστικών Συσκευών.

Επίσης έγινε χρήση και του τηλεσκοπικού βραχιονοφόρου οχήματος, για σκοπούς κατάσβεσης και αποτροπή επέκτασης της πυρκαγιάς σε άλλο όροφο.

Επηρεάστηκαν επίσης και κοινόχρηστοι χώροι της πολυκατοικίας. Αριθμός ατόμων τα οποία  διέμεναν στην πολυκατοικία, εκκένωσαν το κτίριο με ασφάλεια.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο διαμέρισμα.

 

Δρομολογούνται λύσεις για επίλυση του υδρευτικού προβλήματος που παρατηρείται εδώ και δεκαετίες στα Λεύκαρα. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μεταξύ του δημάρχου Λευκάρων και λειτουργών του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας και των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, αποφασίστηκε η λήψη συγκεκριμένων μέτρων που πιστεύεται ότι θα επιλύσουν το πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Λευκάρων μας ανέφερε ότι αποφασίστηκε να προγραμματιστεί η σταδιακή αλλαγή του υδρευτικού συστήματος της περιοχής, η αύξηση της παροχής νερού από το Τμήμα Υδάτων και παράλληλα να υπάρξει άμεση τεχνική υποστήριξη από τα αρμόδια κρατικά τμήματα για επανασχεδιασμό του όλου συστήματος.

Όπως είναι γνωστό, τα Λεύκαρα εξασφαλίζουν την ύδρευσή τους από τις δεξαμενές του Τμήματος Υδάτων στην Χοιροκοιτία.

Ο Δήμαρχος Λευκάρων δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο σε μια χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης, να υπάρχουν αποδεδειγμένα μεγάλες απώλειες νερού εξαιτίας ελαττωματικού συστήματος, απώλειες που κυμαίνονται εδώ και δεκαετίες μεταξύ 50%-70% της συνολικής παρεχόμενης ποσότητας.

 

Παρουσιάζεται σήμερα το βιβλίο «Ένας Κύπριος Αγνοούμενος στις στράτες της Σμύρνης», της Τέρψας Αγαθοκλέους – Παπακώστα, στις 6:00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ», Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στη Λάρνακα.

 

Send this to a friend