Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μετά την αθώωσή του από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, τον περασμένο Οκτώβριο, σε υπόθεση βιασμού ο τέως βρέθηκε εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτή τη φορά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, αντιμετωπίζοντας κατηγορία άσεμνης επίθεσης, αδίκημα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, συνέβη πριν από 41 χρόνια. Κατά τον επίδικο χρόνο η παραπονούμενη ήταν ανήλικη.

Χθες άρχισε η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης, καθότι σε προηγούμενη δικάσιμο ο τέως  Κιτίου είχε αρνηθεί ενοχή στην κατηγορία που αντιμετωπίζει. Η συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας ορίστηκε στις 23 και 30 Μαῒου, οπόταν θ’ ακουστεί η μαρτυρία της παραπονούμενης.

 

Το λιμάνι Λάρνακας παίρνει χαρακτήρα «τουριστικού λιμανιού», αφού σύντομα αναμένεται η άφιξη των πρώτων κρουαζιερόπλοιων στη βάση νέων συμφωνιών στις οποίες προχωρεί ο επενδυτής.

Χθες αφίχθηκε στο λιμάνι Λάρνακας το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας περίπου 4.000 χιλιάδων επιβατών.

Η άφιξη του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου εντάσσεται στα πλαίσια της νέας προσπάθειας που καταβάλλει και των επαφών που έχει η Kition με διάφορες εταιρείες, προκειμένου να πετύχει συμφωνίες, που θ’ αφορούν την αγκυροβόληση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, νέας γενιάς, στο λιμάνι Λάρνακας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας από την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Μαῒου, ξεκινούν τα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων από τη Χάιφα στη Λάρνακα.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο είχε ανασταλεί τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, αλλά από φέτος επαναρχίζει σε εβδομαδιαία βάση. Κάποια από τα κρουαζιερόπλοια που θα καταφθάνουν θα διανυκτερεύουν στο λιμάνι της πόλης μας.

Τα συγκεκριμένα δρομολόγια θα συνεχιστούν μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

 

Ως την πιο τουριστική περιοχή της επαρχίας Λάρνακας θέλει να μετατρέψει την Πύλα, εταιρεία, η οποία προγραμματίζει τέσσερις μεγάλες τουριστικές και οικιστικές αναπτύξεις στο παραλιακό μέτωπο της κοινότητας και στο κέντρο της Λάρνακας, αναπτύξεις που με την αποπεράτωσή τους θα μεταμορφώσουν κυριολεκτικά την εικόνα της περιοχής.

Τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι και θα ολοκληρωθούν αρχές του 2024.

 

Send this to a friend