Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Φωνάζουν» 46 υποψήφιοι αστυνομικοί που κόπηκαν στις ψυχομετρικές εξετάσεις
«Φωνάζουν» 46 υποψήφιοι αστυνομικοί που κόπηκαν στις ψυχομετρικές εξετάσεις

«Φωνάζουν» 46 υποψήφιοι αστυνομικοί που κόπηκαν στις ψυχομετρικές εξετάσεις

Αντιδρούν 46 υποψήφιοι αστυνομικοί που κόπηκαν στις ψυχομετρικές εξετάσεις, ετοιμάζοντας νομικά μέτρα.

Ο δικηγόρος τους, Γιώργος Καραπατάκης, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ανέφερε ότι «όταν εκδόθηκε η ακυρωτική απόφαση τον προηγούμενο Νοέμβριο, με την οποία ακυρώθηκε ο διορισμός 100 αστυφυλάκων, εκείνη την περίοδο κατά την έκδοση της ακυρωτικής απόφασης, είχαν παρακαθίσει σε ψυχομετρικές εξετάσεις σε μια άλλη παράλληλη διαδικασία για πλήρωση κενών θέσεων άλλα άτομα, τα οποία πέτυχαν στις εν λόγω εξετάσεις.

Αυτά τα άτομα όμως υποβλήθηκαν εκ νέου σε ψυχομετρικές εξετάσεις, μετά την ακυρωτική απόφαση, με 46 από αυτούς να κόβονται τελικά».

Ο δικηγόρος σημείωσε ότι πρόκειται για παραβίαση της Αρχής της Ισότιμης Μεταχείρισης. Δηλαδή, σε σχέση με τους 100, των οποίων ο διορισμός ακυρώθηκε, είχε αποφασίσει η Επιτροπή και δεν το ακύρωσε το δικαστήριο, να τους υποβάλει σε ψυχομετρικές εξετάσεις γνωστικών ικανοτήτων και προσωπικότητας. Ήταν δύο διαφορετικά τεστ.

Αυτό επικυρώθηκε από το δικαστήριο. Κατά την επανεξέταση, επειδή η Επιτροπή των Ψυχομετρικών αδυνατούσε να πραγματοποιήσει το τεστ γνωστικών ικανοτήτων, παρακάθισαν όλοι στο τεστ προσωπικότητας. Πέρασαν όλοι και προσλήφθηκαν επιπρόσθετα από τους 100 άλλοι 60.

Την ίδια στιγμή όμως, όταν εκδόθηκε η ακυρωτική απόφαση για τους 100, η αρμόδια Επιτροπή ανακάλεσε τα ψυχομετρικά που έγιναν από την ίδια εταιρεία. Αντί να εφαρμόσουν το ίσο μέτρο και να υποβάλουν μετά από λίγες μέρες τα παιδιά αυτά στο τεστ προσωπικότητας, τους μεταχειρίστηκαν κατά τρόπο πολύ διαφορετικό.

Έσπευσαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τροποποίησαν τους νόμους και τους κανονισμούς, ώστε να παρέχεται η ευχέρεια στην Επιτροπή να διορίζει εταιρεία για να κάνει αυτά τα τεστ και τους υπόβαλαν εκ νέου σε αυτά τα τεστ.

Εξήγησε ότι για την περίπτωση των 100, τους είχαν υποβάλει μόνο σε τεστ προσωπικότητας ενώ για την άλλη ομάδα υποψηφίων, τροποποιήθηκαν οι διαδικασίες και υποβλήθηκαν μέσω άλλης εταιρείας σε δύο τεστ. «Αυτή είναι παραβίαση της Αρχής της Ισότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend