Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΕΛΜΕΚ: “Θυσιάζονται τα πάντα για να εφαρμοστούν οι εξετάσεις τετραμήνων” (βίντεο)
ΟΕΛΜΕΚ: “Θυσιάζονται τα πάντα για να εφαρμοστούν οι εξετάσεις τετραμήνων” (βίντεο)

ΟΕΛΜΕΚ: “Θυσιάζονται τα πάντα για να εφαρμοστούν οι εξετάσεις τετραμήνων” (βίντεο)

Την ετοιμότητα της ΟΕΛΜΕΚ για λήψη μέτρων διατύπωσε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Κώστας Χατζησάββας, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί αυτοσκοπό, σημείωσε ο ίδιος για να τονίσει ότι οποιαδήποτε απόφαση του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να είναι προϊόν διαλόγου. 

Αυτό που ανησύχησε ιδιαίτερα την ΟΕΛΜΕΚ, σύμφωνα με τον κ. Χατζησάββα, ήταν τρεις επιστολές που απέστειλε ο Υπουργός Παιδείας, οι οποίες αφορούσαν:

– Η πρώτη επιστολή στις 4 Απριλίου έλεγε ότι από την ερχόμενη σχολική χρονιά 2022-2023 θα καταργηθούν τρεις επιστημονικές κατευθύνσεις – αυτές των ξένων γλωσσών, των καλών τεχνών και των υπηρεσιών – με το ΥΠΠΑΝ να εισηγείται στη θέση τους να δημιουργηθεί μια νέα κατεύθυνση που θα ονομάζεται κατεύθυνση γενικών λυκειακών σπουδών.

– Η δεύτερη επιστολή στις 5 Απριλίου εμπεριείχε πρόταση για κατάργηση του θεσμού των Παγκύπριων Εξετάσεων.

– Με την τρίτη επιστολή το Υπουργείο Παιδείας έλεγε ότι οι τρεις κατευθύνσεις θα συνεχίσουν να υφίστανται.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζησάββα, οι συγκεκριμένες εισηγήσεις αποτελούν μια “θυσία” ώστε να εφαρμοστούν οι εξετάσεις τετραμήνων.

“Αυτό που επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας είναι να δημιουργήσει όλα αυτά τα προβλήματα έτσι ώστε να εφαρμοστούν οι εξετάσεις τετραμήνων. Δηλαδή θυσιάζονται τα πάντα για να εφαρμοστούν αυτά…”

Αλλαγή του ωραρίου στα σχολεία

Κληθείς να σχολιάσει την άρνηση της ΟΕΛΜΕΚ για αλλαγή του ωραρίου που ισχύει στα σχολεία, ο κ. Χατζησάββας είπε πως τα επιχειρήματα που ακούστηκαν την Τετάρτη στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής δεν βασίζονται σε καμία λογική.

“Δεν είναι επιχείρημα να λέμε ότι επειδή άλλαξε η κοινωνία μας και επειδή τα παιδιά ενδεχομένως να αργούν να ξυπνήσουν, πρέπει να προκληθεί όλη αυτή η αναστάτωση στα σχολεία μας.”

Ο ίδιος έθιξε το ζήτημα των καιρικών συνθηκών και τη μη ύπαρξη θερμικής άνεσης. Τόνισε τέλος ότι όταν υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές στα σχολεία, τότε θα πρέπει να υποβληθεί συγκεκριμένη πρόταση.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend