Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έκαναν στάχτη ένα ολόκληρο παιχνιδότοπο στη Λάρνακα
Έκαναν στάχτη ένα ολόκληρο παιχνιδότοπο στη Λάρνακα

Έκαναν στάχτη ένα ολόκληρο παιχνιδότοπο στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η νεανική παραβατικότητα στη Λάρνακα.

Ο εμπρησμός του πάρκου «Πειραιώς», το οποίο βρίσκεται δίπλα από το Γυμνάσιο Βεργίνας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης και του θυμού των τοπικών αρχών, που βλέπουν τις προσπάθειές τους για βελτίωση της εικόνας της πόλης να πέφτουν στο κενό εξαιτίας της δράσης ορισμένων ανεγκέφαλων.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση, ο Δήμος Λάρνακας σημειώνει ότι, «ακόμα ένα πάρκο έπεσε θύμα κακόβουλων ενεργειών από κάποιους απερίσκεπτους συνδημότες μας, οι οποίοι δεν εκτιμούν τις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος για βελτίωση βασικών οδικών αρτηριών και άλλων τοποθεσιών της πόλης σε σημεία ψυχαγωγίας και σε πνεύμονες πρασίνου».

Η ανακοίνωση αναφέρεται στην κακόβουλη πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή, 6 Μαῒου, στο πάρκο «Πειραιώς» επί της οδού Δαφνίδος.

Το συγκεκριμένο πάρκο έγινε παρανάλωμα του πυρός από ασυνείδητους, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το πολυπαιχνίδι καθώς και άλλα παιγνίδια που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Από τη φωτιά καταστράφηκε, επίσης, μεγάλο μέρος του ειδικού δαπέδου ασφαλείας. «Τέτοιου είδους ενέργειες είναι απαράδεκτες, καταδικαστέες, δημιουργούν αισθήματα θυμού και αγανάκτησης και προσβάλουν το ήθος και το επίπεδο του πολιτισμού της πόλης μας.

Η κάθε πρωτοβουλία που καταβάλλεται είτε από τον Δήμο Λάρνακας είτε από ιδιώτες, μικρής ή μεγάλης κλίμακας, αποτελεί βήμα προόδου και εκσυγχρονισμού.

Ευχή όλων μας είναι να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες κι επιτέλους κάποιοι να αρχίσουν να εκτιμούν την πόλη και τους συνδημότες μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.

Επί τόπου έσπευσαν συνεργεία του δήμου για εκτίμηση των ζημιών, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η προσπάθεια για επαναλειτουργία του πάρκου με καινούργια παιχνίδια και υποδομές.

Την υπόθεση εξετάζει η Αστυνομία.

 

 

Send this to a friend