Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Κύπρος πρώτη χώρα στην EE με 100% πληθυσμιακή κάλυψη 5G
Η Κύπρος πρώτη χώρα στην EE με 100% πληθυσμιακή κάλυψη 5G

Η Κύπρος πρώτη χώρα στην EE με 100% πληθυσμιακή κάλυψη 5G

Με το χωριό Συκόπετρα ολοκληρώθηκε το παγκύπριο δίκτυο 5G της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, καθιστώντας την Κύπρο ως την πρώτη χώρα της ΕΕ με 100% πληθυσμιακή κάλυψη 5G, κάτι που χαιρέτησε σήμερα ο Υφυπουργός Έρευνας, Κυριάκος Κόκκινος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Cyta, ο κοινοτάρχης και οι κάτοικοι της Συκόπετρας Πιτσιλιάς, φιλοξένησαν σήμερα  στο χωριό τους λιτή εκδήλωση που διοργανώθηκε για τη λειτουργία της τελευταίας κεραίας του δικτύου, στην παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Κόκκινου, του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστα Χαμπιαούρη και αξιωματούχων της Cyta.

Αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο της Cyta στην ψηφιακή μετάβαση της χώρας και της οικονομίας της, προστίθεται, ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι «η άμεση διάθεση δικτύων και υπηρεσιών σε κάθε γωνιά της Κύπρου συμβάλλει στην ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας της χώρας και των πολιτών και κατ’ επέκταση στη θωράκιση της ανθεκτικότητας της οικονομίας της».

Την ικανοποίησή του για την πολιτική της Cyta να προσφέρει τεχνολογίες αιχμής ακόμα και σε περιοχές που θεωρούνται εξόχως ορεινές και απομακρυσμένες, εξέφρασε και ο Επίτροπος Χαμπιαούρης,

«Η Cyta αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της προσπάθειας για υλοποίηση μίας βασικής κατεύθυνσης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων που αφορά στην προώθηση της ψηφιακής μετάβασης, την αποτελεσματική δημιουργία υποδομών και την ανάπτυξη υπηρεσιών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των ορεινών περιοχών και τη βελτίωση της τεχνολογικής προσβασιμότητας, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τις επιχειρήσεις», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Αρχής, Μιχάλης Ιωαννίδης, δήλωσε ότι καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν έχει πετύχει στο 100% την πληθυσμιακή κάλυψη με τεχνολογία 5G και πως «έχει σημασία όλοι οι Κύπριοι να συμμετέχουν στην ψηφιακή μετάβαση».

Με τη σειρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta, Αντρέας Νεοκλέους, υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη είναι για όλους, κανείς δεν μένει στο περιθώριο. Η τεχνολογία και τα οφέλη της φτάνουν σε όλη την Κύπρο, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της,  αποδεικνύοντας ότι για τη Cyta, οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια».

Ο κοινοτάρχης Συκόπετρας, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ευχαρίστησε τη Cyta που δεν ξεχνά, όπως είπε, τις ορεινές κοινότητες και σημείωσε ότι η τεχνολογία αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να προοδεύουν.

Send this to a friend