Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ «Μην μιλάς ακόμα ο Δημήτρης χρειάζεται ησυχία» – Η εξομολόγηση μιας μαμάς με αυτιστικό παιδί
«Μην μιλάς ακόμα ο Δημήτρης χρειάζεται ησυχία» – Η εξομολόγηση μιας μαμάς με αυτιστικό παιδί

«Μην μιλάς ακόμα ο Δημήτρης χρειάζεται ησυχία» – Η εξομολόγηση μιας μαμάς με αυτιστικό παιδί

Ο αυτισμός θέλει την δική του διαχείριση, θέλει την δική του μάχη και την δική του υπομονή. Κάθε οικογένεια ή γονέας που παλεύει έχει να δώσει στην κοινωνία τα δικά του μαθήματα.

Μια μαμά με αυτιστικό γιό γράφει σε ανάρτηση της και αατριχιάζει το κοινό για την πολύ όμορφη σχέση του γιού της και του φίλου του Στέλιο ένα παιδάκι με νοητική υστέρηση.

Διαβάστε την ανάρτηση:

“Σήμερα έζησα μια μοναδική εμπειρία με τον γιό μου και τον φίλο του, τον Στέλιο. Ο Δημήτρης μου είναι αυτιστικός χαμηλής λειτουργικότητας και ο φίλος του έχει νοητική. Δείχνουν μεταξύ τους πολύ αγάπη, παίζουν με τον δικό τους τρόπο και αγκαλιάζονται συχνά, από την πρώτη μέρα της συνάντησης τους φάνηκε ότι έχουν μια δική τους επικοινωνία. Όπως καθόμασταν έκανα την γκάφα να σχολιάσω κάτι για τον Δημήτρη και αυτός ενοχλήθηκε, του ζήτησα συγγνώμη και πήγα να συνεχίσω να μιλάω, τότε ακούω «σσστ!» ήταν ο Στέλιος που μου έκανε νόημα να σιωπήσω και μου έδειχνε τον Δημήτρη, με λίγα λόγια ήταν σαν να μου είπε «μην μιλάς ακόμα ο Δημήτρης χρειάζεται ησυχία». Σήμερα κατάλαβα από πού πηγάζει αυτή η φιλία, ο Στέλιος έχει το χάρισμα να συναισθάνεται τον Δημήτρη και τον σέβεται! Μακάρι όλοι μας να μοιάζαμε λίγο στον Στέλιο.”

Send this to a friend