Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αυξημένη μέχρι 50% η επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρσι – Tα πλεονεκτήματα της Λάρνακας
Αυξημένη μέχρι 50% η επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρσι – Tα πλεονεκτήματα της Λάρνακας

Αυξημένη μέχρι 50% η επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρσι – Tα πλεονεκτήματα της Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αύξηση στην φετινή επιβατική κίνηση των κυπριακών αεροδρομίων μέχρι και 50% σε σχέση με πέρσι προβλέπει η διαχειρίστρια εταιρεία Hermes Airports, παρά το πισωγύρισμα που υπήρξε εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία.

Την πιο πάνω εκτίμηση διατύπωσε η διευθύντρια αεροπορικής ανάπτυξης, μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Hermes Μαρία Κουρούπη, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο εαρινό ενημερωτικό δελτίο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, η κ.Κουρούπη εκτίμησε ότι φέτος η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί περίπου κατά 50% σε σύγκριση με το 2021, αλλά θα παραμείνει περίπου στο 70% της κίνησης του 2019, που χαρακτηρίστηκε ως «χρονιά ορόσημο», καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ αφίξεων.

Σύμφωνα με την αξιωματούχο της διαχειρίστριας εταιρείας των αερολιμένων, το γεγονός ότι 33 αεροπορικές εταιρείες διενεργούν δρομολόγια από και προς 80 προορισμούς σε 33 χώρες μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας, αυτό αποτελεί μία πολύ καλή ένδειξη ότι έχει αρχίσει μία ισχυρή ανάκαμψη του τομέα.

«Έχει προστεθεί ένας αριθμός νέων δρομολογίων καθώς και δρομολογίων που επανέρχονται στο πρόγραμμα μετά από ένα κενό που προέκυψε λόγω της πανδημίας, ενώ η ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης από την γαλλική αγορά που ξεκίνησε από πέρυσι συνεχίζεται με νέες πτήσεις από το Παρίσι αυτό το καλοκαίρι.

Νέες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί φέτος και από άλλες αγορές, όπως από την Σκανδιναβία και από το Ηνωμένο Βασίλειο», σημείωσε η Μαρία Κουρούπη.

 

Πλεονεκτήματα Λ/κας  

Απαντώντας, εξάλλου, σ’ ερώτηση για τα πλεονεκτήματα της Λάρνακας ως προορισμού για τους ξένους ταξιδιώτες, η Μ. Κουρούπη είπε ότι η Λάρνακα μεταμορφώνεται τα τελευταία χρόνια λόγω της ανάπτυξης επιχειρηματικών κέντρων, νέων ξενοδοχείων, ενώ έκανε αναφορά και στην έναρξη των κατασκευαστικών έργων στο πλαίσιο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας.

«Όλα αυτά δημιουργούν ένα μομέντουμ αναζωογόνησης της Λάρνακας ως επιχειρηματικού προορισμού», πρόσθεσε, προβάλλοντας επίσης τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει η ύπαιθρος της Λάρνακας στους επισκέπτες οι οποίοι ψάχνουν δραστηριότητες που σχετίζονται με την ιστορία, τις τέχνες, την χειροτεχνία και τον πολιτισμό της χώρας, ως επιπρόσθετα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Σε ό,τι αφορά το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, η αξιωματούχος της Hermes υπέδειξε ότι έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην άριστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ενώ η υποδομή έχει ανασχεδιαστεί με σημεία παροχής βοήθειας, περάσματα για τυφλούς και ευρύχωρα αποδυτήρια.

Send this to a friend