Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συνάντηση ΕΒΕ Λάρνακας με επίσημη αποστολή από την Καμποτία (φώτο)
Συνάντηση ΕΒΕ Λάρνακας με επίσημη αποστολή από την Καμποτία  (φώτο)

Συνάντηση ΕΒΕ Λάρνακας με επίσημη αποστολή από την Καμποτία (φώτο)

Κατόπιν πρωτοβουλίας της ESCAP (National Committee on Economic & Social Commission for Asia and the Pacific), πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του ΕΒΕ Λάρνακας συνάντηση, μεταξύ του Προέδρου κ. Σταύρου Σταύρου και αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου, με επίσημους απεσταλμένους από την Καμποτία.

Η εν λόγω αποστολή αποτελείτο από τον  Σύμβουλο του Πρωθυπουργού της Καμποτίας και Ανώτερα Στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στα πλαίσια της συνάντησης έγινε αλληλοενημέρωση για τις επιπτώσεις από την πανδημία και το βαθμό επηρεασμού των οικονομιών των δύο χωρών αλλά και των επικείμενων προοπτικών. Συζητήθηκαν οι κύριοι τομείς των οικονομικών δραστηριοτήτων, των εξαγωγών καθώς και οι ανερχόμενοι τομείς για επενδύσεις. Οι εκπρόσωποι της Καμποτίας ενημέρωσαν επίσης για τον νέο νόμο επενδύσεων και τις σχετικές πολιτικές και διευκολύνσεις που έχουν εφαρμόσει για προσέλκυση ξένων επενδυτών.

Ο κ. Σταύρου ανέφερε ότι η υπό αναφορά συνάντηση ήταν το πρώτο βήμα για διερεύνηση, σε πρώτο στάδιο, των δυνατοτήτων και προοπτικών επιχειρηματικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Το ΕΒΕ Λάρνακας, πρόσθεσε, είναι ανοικτό για συνεργασίες ώστε οι επιχειρήσεις της πόλης και επαρχίας να ενισχύσουν την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητά τους.

Send this to a friend