Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σταύρος Κωνσταντίνου: O «Ιπτάμενος Καφετζής» της Λάρνακας
Σταύρος Κωνσταντίνου: O «Ιπτάμενος Καφετζής» της Λάρνακας

Σταύρος Κωνσταντίνου: O «Ιπτάμενος Καφετζής» της Λάρνακας

Το delivery της παλιάς εποχής, έχει άλλη χάρη και αυτό το γνωρίζει καλά ο κ. Σταύρος Κωνσταντίνου  ή αλλιώς ο «Ιπτάμενος Καφετζής».

Το καφενείο του είναι σήμα κατατεθέν για τη Λάρνακα αφού πρωτο- λειτούργησε πριν από 44 ολόκληρα χρόνια. Μια ολόκληρη ζωή και δύο και τρεις…

Ο κ. Σταύρος συνεχίζει στην ίδια εργασία που άρχισε πριν από τότες δεκαετίες και ο Μάριος Κυριαζής του αφιέρωσε ένα post στο Facebook επαινώντας την  εξαιρετική του δουλειά.

Δείτε την σχετική ανάρτηση: 

«Ο πρόδρομος των τελιβεράδων

Ο Σταύρος Κωνσταντίνου είναι ο ‘Ιπτάμενος Καφετζής’ της Λάρνακας. Άνοιξε το πρώτο του καφενείο πριν 44 χρόνια κοντά στον Άγιο Λάζαρο, και μετά, πριν 22 χρόνια στην γωνιά των οδών Φιλοσόφου Αριστοτέλους και Καλογερά, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Μαζί με την γυναίκα του μαγείρευαν κανονικά Κυπριακά γεύματα για τους επαγγελματίες της εποχής (γείτονες, τραπεζιτικούς κλπ.), και κάνανε και σάντουιτς. Τότε ήταν ανοικτοί από τις 6 πμ μέχρι τις 6 μμ. Τα παιδιά τους, 3-4 χρονών βοηθούσαν και παίρναν τον δίσκο με τους καφέδες στους γείτονες. Ο καφές το 1979 ήταν τρείς μπακκίρες, και μετά, μισό σελίνι. Πολλοί πελάτες πληρώνανε εβδομαδιαίως. Ήταν ένα οικογενειακό, φιλικό περιβάλλον που μας κάνει να αναπολούμε τα παλιά χρόνια. Μέχρι πρόσφατα, έπαιρνε τους καφέδες στις γειτονιές με την μοτορούδα του. Σήμερα, οι αλλοδαποί τελιβεράδες παίρνουν τους καφέδες στις τέσσερεις γωνιές της Λάρνακας, χωρίς να γνωρίζουν, ούτε οι ίδιοι, ούτε οι πελάτες τους, ότι υπήρχαν και ιπτάμενοι καφετζήδες στην Λάρνακα πριν μισό αιώνα»

Send this to a friend