Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Το μήνυμα στο Facebook που δεν πρέπει να ανοίξεις ποτέ
Το μήνυμα στο Facebook που δεν πρέπει να ανοίξεις ποτέ

Το μήνυμα στο Facebook που δεν πρέπει να ανοίξεις ποτέ

Οι απάτες στο διαδίκτυο αυξάνονται καθημερινά και οι χρήστες πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στα μηνύματα που λαμβάνουν.

Πανικός επικρατεί το τελευταίο διάστημα με τα μηνύματα απάτης στο Facebook Messenger. Οι χρήστες συχνά προειδοποιούνται για συγκεκριμένα μηνύματα που δεν πρέπει να ανοίγουν ποτέ προκειμένου να διατηρείται ασφαλής ο λογαριασμός τους.

Τα μηνύματα φαίνεται να προέρχονται από φίλους στο Facebook, αλλά στην πραγματικότητα δημιουργούνται από απατεώνες, οι οποίοι χρησιμοποιούν λογαριασμούς που προηγουμένως έχουν παραβιαστεί είτε από την ίδια απάτη ανταλλαγής μηνυμάτων, είτε από διαφορετική.

Πολλές φορές οι φίλοι στέλνουν μεταξύ τους αστεία βιντεάκια ωστόσο, υπάρχουν κάποιες χαρακτηριστικές προτάσεις που προδίδουν τα κακόβουλα μηνύματα. Για παράδειγμα, οι επιτήδειοι γράφουν συχνά τη φράση «κοίτα τι βρήκα» που συνήθως συνοδεύεται από πολλά emoji και στη συνέχεια υπάρχει κάποιος σύνδεσμος που οδηγεί σε μια κακόβουλη σελίδα, η οποία ζητά στοιχεία εισόδου στο Facebook.

Με αυτόν τον τρόπο, ο απατεώνας μπορεί είτε να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες του παραλήπτη του μηνύματος, είτε να μπορεί να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή του. Η απάτη κάνει τον γύρο του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τα κρούσματα φαίνεται να έχουν αυξηθεί πρόσφατα, καθώς αρκετοί άνθρωποι έχουν στοχοποιηθεί.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους ανθρώπους να προστατευτούν από απάτες, ο Leslie Sikos, ειδικός στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο από το Πανεπιστήμιο Edith Cowan, παρότρυνε τους ανθρώπους να προσέχουν τους χαιρετισμούς ή τις υπογραφές που δεν ταιριάζουν με το τυπικό στυλ του υποτιθέμενου αποστολέα, καθώς και την κακή γραμματική, τα τυπογραφικά λάθη.

Send this to a friend