Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών: Να μην εκμεταλλεύονται καταστάσεις για να αυξάνουν τιμές αγαθών
Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών: Να μην εκμεταλλεύονται καταστάσεις για να αυξάνουν τιμές αγαθών

Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών: Να μην εκμεταλλεύονται καταστάσεις για να αυξάνουν τιμές αγαθών

Για την ακρίβεια και το ενδεχόμενο έλλειψης βασικών αγαθών μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου.

Ερωτηθείς αρχικά να υπάρχει ο κίνδυνος να μην έχουμε επάρκεια αγαθών στα ράφια μας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος, «υπάρχει εξασφαλισμένη επάρκεια, υπάρχει πληθώρα προϊόντων και αφθονία» ανέφερε ο κ. Χατζηαδάμου.

«Θα πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία, δεν έχουμε μεγάλη σχέση με καταναλωτικά αγαθά από  Ουκρανία και  Ρωσία.  Είναι δεδομένο ότι και η πιο μεγάλη κρίση να υπάρξει δεν πρόκειται να υπάρξει επισιτιστικό πρόβλημα στην Ευρώπη».

Μετέπειτα και ερωτηθείς για τις αυξήσεις τιμών ανέφερε ότι οι λόγοι που συμβάλουν στις αυξήσεις των βασικών αγαθών και στην ακρίβεια είναι προς το παρών λόγο της πανδημίας και των μεταφορικών και όχι λόγω του πολέμου.

«Ναι συντρέχουν λόγοι για αυξήσεις αλλά από την άλλη πρέπει να συμπεριφερθούμε όλοι υπεύθυνα και ψύχραιμα και να μην εκμεταλλευόμαστε τις καταστάσεις για να αυξάνουμε τις τιμές χωρίς λόγο.

Υπάρχουν οι αυξήσεις αλλά από την άλλη υπάρχει ο ανταγωνισμός ο οποίος είναι και το μοναδικό εργαλείο για να αντιμετωπίσουμε τις αυξήσεις. Θα πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να σκέφτονται τον καταναλωτή, ιδιαίτερα στα καταστήματα λιανικής» είπε κλείνοντας ο κ. Χατζηαδάμου.

 

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend