Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Κρίσιμη συνάντηση στη Βουλή για την κάρτα φιλάθλου
Κρίσιμη συνάντηση στη Βουλή για την κάρτα φιλάθλου

Κρίσιμη συνάντηση στη Βουλή για την κάρτα φιλάθλου

Ενώπιον της επιτροπής Νομικών για συζήτηση τίθεται σήμερα 23/3 στις 09:15 η πρόταση νόμου του Βουλευτή Κωστή Ευσταθίου για αλλαγές στην κάρτα φιλάθλου.

Συζήτηση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς εάν η πλειοψηφία της Βουλής ταχθεί υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης αναμένεται ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή των Οργανωμένων στα γήπεδα.

Όπως έγραψε η Offsite κόμματα βλέπουν με θετικό μάτι την συγκεκριμένη πρόταση, καθώς όπως τονίζεται ο στόχος της είναι να επιστρέψουν στα γήπεδα εκείνα τα άτομα που δεν θέλουν να «φακελωθούν» στον ΚΟΑ αλλά είναι διαθετειμένα να δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία στις ομάδες τους όπως άλλωστε πράττουν με την έκδοση εισιτηρίων διαρκείας.

Σημειώνεται ότι η επιτροπή Νομικών θέλει πρώτα να ακούσει τόσο τις ποδοσφαιρικές ομάδες όσο και τους Οργανωμένους οπαδούς αλλά και τους υπεύθυνους των σταδίων προτού τοποθετηθεί επίσημα στις όποιες αλλαγές.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής κλήθηκαν η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, της Αστυνομίας Κύπρου, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), εκπρόσωποι του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, οι Πρόεδροι και ή Διευθυντές των Σωματείων ΑΕΛ, ΑΝΟΡΘΩΣΗ, ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, ΑΕΚ, ΑΡΗΣ, ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΪΟΥ, οι Ιδιοκτήτες/Διαχειριστές των Σταδίων ΝΕΟ ΓΣΠ, «LIMASSOL ARENA», «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» και «ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ», εκπρόσωποι του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου και των Συνδέσμων Φιλάθλων των Σωματείων ΑΕΛ, ΑΝΟΡΘΩΣΗ, ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ και ΟΜΟΝΟΙΑ.

Τι προνοεί η πρόταση

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου του κύριου Ευσταθίου σκοπός της είναι η τροποποίηση του υφιστάμενου νόμου κυρίως με την απάλειψη της δυνατότητας έκδοσης κάρτας φιλάθλου από τον ΚΟΑ και η παραχώρηση της δυνατότητας στα σωματεία ή αθλητικές εταιρείες που το επιθυμούν να εκδίδουν κάρτα μέλους ομάδας.

Βάσει της τροπολογίας ο εκδότης της κάρτας Φιλάθλου(ΚΟΑ)είτε μέλους( σωματεία ή ποδοσφαιρικές εταιρείες) θα υποχρεούνται να τηρούν ξεχωριστό μητρώο στο οποίο θα καταχωρίζονται τα προσωπικά στοιχεία που απαιτεί ο νόμος( διεύθυνση, ταυτότητα, φωτογραφία και τηλέφωνο.

Παράλληλα σύμφωνα με την πρόταση θα παρέχεται δικαίωμα πρόσβασης στην αστυνομία αποκλειστικά για σκοπούς διερεύνησης διάπραξης προβλεπόμενων ποινικών αδικημάτων.

Πηγή: Offsite

Send this to a friend