Home ΛΑΡΝΑΚΑ Διεθνής ανταλλαγή νέων στα Περβόλια στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+
Διεθνής ανταλλαγή νέων στα Περβόλια στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+

Διεθνής ανταλλαγή νέων στα Περβόλια στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+

 

 

Διεθνή ανταλλαγή νέων φιλοξενεί η Οργάνωση Νεολαίας Ενωση Νέων Αγίων Αναργύρων Λάρνακας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η ανταλλαγή νέων με τίτλο “I have a dream” άρχισε χθες Πέμπτη 17 Μαρτίου, θα συνεχιστεί μέχρι τις 25 του μήνα και πραγματοποιείται στην Κοινότητα Περβολιών της επαρχίας Λάρνακας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+. Στο πρόγραμμα που διοργανώνεται σε συνεργασία οργανώσεων από Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Τσεχία, θα συμμετέχουν συνολικά 56 νέοι ηλικίας 18-30 ετών».

Προστίθεται ότι «οι συμμετέχοντες νέοι αναμένεται να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που τους παρέχει η Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα θα ανακαλύψουν τι είναι πραγματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση – μια Ένωση αλληλεγγύης, συνεργασίας και ίσων ευκαιριών. Ακόμα θα συζητήσουν για θεμελιώδεις αρχές όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, να αναλύσουν για το πώς επιθυμούν να δουν το μέλλον της Ευρώπης και να συνειδητοποιήσουν το ρόλο τους, ως νέοι, στη διαμόρφωση αυτού του μέλλοντος και να αναπτύξουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και ιθαγένεια».

 

Σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν πολλές δραστηριότητες όπως διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια, ανοικτές συζητήσεις σε ομάδες, δραστηριότητες άτυπης μάθησης και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Στα πλαίσια της ανταλλαγής, κάθε χώρα θα παρουσιάσει στοιχεία από τον πολιτισμό, την κουζίνα, την κουλτούρα, την παιδεία και την τέχνη της έτσι ώστε οι νέοι να έρθουν σε επαφή με νέους πολιτισμούς και να γνωρίσουν καινούργια ήθη και έθιμα άλλων χωρών».

Ακόμα θα διοργανωθούν εκπαιδευτικές εκδρομές στα πολιτιστικά μνημεία, τους ιστορικούς θησαυρούς και τις ομορφιές της Κύπρου.

Send this to a friend