Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Έκρυψαν κοκαίνη σε καρμπυρατέρ μοτοσικλέτας…
Λάρνακα: Έκρυψαν κοκαίνη σε καρμπυρατέρ μοτοσικλέτας…

Λάρνακα: Έκρυψαν κοκαίνη σε καρμπυρατέρ μοτοσικλέτας…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έναν πρωτοφανή, για τα κυπριακά δεδομένα, τρόπο σκαρφίστηκαν οι έμποροι του λευκού θανάτου, προκειμένου να εισαγάγουν ποσότητα κοκαίνης στην κυπριακή αγορά. Τοποθέτησαν τα ναρκωτικά μέσα σε φίλτρα αέρος που ήταν ενσωματωμένα σε τρία εξαρτήματα (καρμπυρατέρ) μοτοσικλέτας, τα οποία βρισκόντουσαν σε πακέτο που στάλθηκε αεροπορικώς στην Κύπρο από την Κολομβία… Η συνολική ποσότητα της κοκαίνης που κατασχέθηκε πλησιάζει τα 300 γραμμάρια.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την Πέμπτη (10/3), όταν μετά από αξιολόγηση πληροφορίας για άφιξη πακέτου στην Κύπρο που πιθανό να περιείχε ναρκωτικά, μέλη της Αστυνομίας, σε συνεργασία με μέλη του Τελωνείου, εντόπισαν κι έλεγξαν συγκεκριμένο πακέτο, το οποίο είχε μεταφερθεί σε γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στη Λάρνακα.

Όπως διαπιστώθηκε, εντός του πακέτου υπήρχαν τρία καρμπυρατέρ μοτοσικλέτας με ενσωματωμένα φίλτρα αέρος. Μέσα σε κάθε φίλτρο εντοπίστηκε ποσότητα άσπρης συμπαγούς ουσίας, που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, η ΥΚΑΝ, η οποία έθεσε υπό διακριτική παρακολούθηση τα γραφεία της συγκεκριμένης εταιρείας, «φόρεσε» χειροπέδες σε 29χρονο, κάτοικο ορεινής περιοχής Λευκωσίας, ο οποίος μετέβη στα γραφεία και παρέλαβε το πακέτο με τα ναρκωτικά. Αμέσως μετά την σύλληψή του, οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λάρνακας για ανάκριση.

Πρόκειται για άτομο που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές ασφαλείας για υποθέσεις ναρκωτικών. Εκτιμάται ότι λόγω της ποσότητας που κατασχέθηκε, η κοκαίνη δεν προοριζόταν για προσωπική χρήση του 29χρονου, αλλά για διάθεση στην εγχώρια αγορά. Εξού και οι εξετάσεις της ΥΚΑΝ αποσκοπούν στον εντοπισμό των ατόμων που ήταν οι τελικοί παραλήπτες της κατασχεθείσας ναρκωτικής ουσίας.

Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση μέχρι να συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο. Αστυνομική πηγή δήλωσε στο Larnakaonline ότι είναι πρωτάκουστος, τουλάχιστον στα χρονικά της Κύπρου, ο τρόπος με τον οποίο οι παράνομοι επιχείρησαν να περάσουν την κοκαίνη στην κυπριακή αγορά.

Send this to a friend