Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας η οποία τέθηκε σε ισχύ από χθες το βράδυ η ώρα 23:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 15:00 σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί νοτιοδυτικοί ως δυτικοί άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ αναμένεται να επηρεάζουν κατά διαστήματα ορισμένες περιοχές των ορεινών και του εσωτερικού.

Την ίδια ώρα, άνεμοι της ίδιας διεύθυνσης, θυελλώδεις έντασης 8 μποφόρ, με ριπές τοπικά μέχρι και 9 μποφόρ, θα επηρεάζουν κατά διαστήματα τα βόρεια και τα νότια παράλια.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο μεταξύ Ρόδου και Κύπρου, κινείται ανατολικά και εξασθενεί επηρεάζοντας τον καιρό της περιοχής. Από την Παρασκευή και μετά ασθενής ψηλή πίεση αναμένεται στην περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια αρχικά στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενώ αργότερα χιόνια αναμένονται τοπικά και στα ψηλότερα ορεινά. Από το μεσημέρι κυρίως και μετά αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι θυελλώδεις, 8 Μποφόρ με ριπές που δεν αποκλείεται να φτάνουν τα 9 Μποφόρ. Σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ισχυροί, 5 Μποφόρ και παροδικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ. Από το μεσημέρι και μετά οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας περίπου έντασης ενώ σταδιακή εξασθένησή τους αναμένεται από αργά το απόγευμα. Η θάλασσα θα είναι στα προσήνεμα παράλια κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης και τοπικά πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης, ενώ στα ανατολικά παράλια θα είναι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά σε υπήνεμες κυρίως περιοχές δυνατό να σχηματιστεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται κατά τόπους να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά, ενώ σταδιακά αναμένεται να καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, αρχικά πολύ ισχυροί και τοπικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ και σε υπήνεμες περιοχές ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά στα προσήνεμα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και στα υπήνεμα μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά στα προσήνεμα παράλια κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης και τοπικά πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης, ενώ στα ανατολικά παράλια θα είναι κυματώδης για να καταστεί αργότερα κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, σε υπήνεμες ορεινές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός, ιδιαίτερα προς τις πρωινές ώρες.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται τοπικά να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, ενώ το βράδυ κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού αναμένονται τοπικές βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος ενώ αναμένονται κατά τόπους βροχές. Από το βράδυ του Σαββάτου και μετά στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται γενικά να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, παραμένοντας λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ωστόσο στα δυτικά παράλια την Κυριακή αναμένεται άνοδος για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 25 εκατοστά.

Send this to a friend