Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έκκληση στη Βουλή από Πρωτοβουλία Πολιτών για συνένωση Αραδίππου – Λάρνακας
Έκκληση στη Βουλή από Πρωτοβουλία Πολιτών για συνένωση Αραδίππου – Λάρνακας

Έκκληση στη Βουλή από Πρωτοβουλία Πολιτών για συνένωση Αραδίππου – Λάρνακας

Έκκληση στη Βουλή των Αντιπροσώπων να λάβει υπόψη της όλους τους παράγοντες και παραμέτρους για την συνένωση του Δήμου Αραδίππου με τους Δήμους Λάρνακας και Λιβαδιών και την Κοινότητα Ορόκλινης, απηύθυνε χθες η Πρωτοβουλία Πολιτών – Συνένωση- Αραδίππου Λάρνακας.

Σε δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Πολιτών – Συνένωση Αραδίππου-Λάρνακας με αφορμή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το απόγευμα αναφέρεται ότι «οι διάφοροι προβληματισμοί και τα ερωτήματα μας, καθώς και τα γεγονότα που έχουμε ενώπιον μας, μας έχουν οδηγήσει να συμφωνήσουμε με την πρόταση για συνένωση του Δήμου Αραδίππου με τους Δήμους Λάρνακας, Λιβαδειών και την Κοινότητα Ορόκλινης, που θεωρούμε ως την πιο σωστή επιλογή».

«Πριν καταλήξουμε στην άποψη μας, λάβαμε υπόψη τη μοναδική πρόταση που κατατέθηκε στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής από το Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία προνοεί την συνένωση του Δήμου Αραδίππου με τους Δήμους Λάρνακας, Λιβαδιών και την Κοινότητα Ορόκλινης, πρόταση που αποτελεί προϊόν μελέτης στην βάση όλων των σχετικών παραγόντων και στοιχείων», προστίθεται.

 

 

Δυστυχώς, αναφέεται, «κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής κατατέθηκε πρόταση για συνένωση των Αραδίππου-Τρούλλοι-Κελλιά, ανατρέποντας τα δεδομένα που είχαν ενώπιον τους τα μέλη της Επιτροπής. Η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε την υστάτη και θεωρούμε σημαντικό ότι αυτή η πρόταση διαμορφώθηκε με πλειοψηφία, και όχι ομόφωνα, εντός της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής».

Ως πολίτες σημειώνεται «ανησυχούμε ιδιαίτερα, καθώς η συγκεκριμένη πρόταση από την στιγμή που κατατέθηκε παραμένει ατεκμηρίωτη, χωρίς σοβαρά επιχειρήματα και δεν βασίζεται σε καμία ουσιαστική μελέτη που να μπορεί να εγγυηθεί την βιωσιμότητά της. Επίσης, παρά τις όποιες σημειώσεις και υποσημειώσεις είχαν δημιουργηθεί κατά καιρούς στις υπό επεξεργασία προτάσεις του ΥΠΕΣ, σχετικά με το μέλλον του Δήμου Αραδίππου, καμία μα καμία απολύτως, δεν προνοούσε την συνένωση του αποκλειστικά με τις κοινότητες Τρούλλων και Κελλιών».

Στο δελτίο Τύπου η Πρωτοβουλία σημειώνει πως διατηρεί «έντονες και εύλογες ανησυχίες, αφού η συγκεκριμένη πρόταση δεν έχει οποιαδήποτε τεκμηρίωση και δεν βασίζεται σε συγκεκριμένη μελέτη, συνεπώς φαίνεται να εξυπηρετεί τα συμφέροντα ορισμένων τοπικών παραγόντων και προσωπικοτήτων».

«Μας θλίβει το γεγονός ότι η Επιτροπή Εσωτερικών, αντί να θέσει ως βασική παράμετρο τη βιωσιμότητα ενός νέου Δήμου που θα προκύψει από την Μεταρρύθμιση, επηρεάζεται από αλλότρια κίνητρα και λαμβάνει αποφάσεις που εξυπηρετούν μεμονωμένα άτομα και συμφέροντα, εις βάρος επί της ουσίας της ίδιας της μεταρρύθμισης, εις βάρος των πολιτών και εις βάρος του Κράτους», αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Η Πρωτοβουλία απευθύνει έκκληση «στην Ολομέλεια της Βουλής να λάβει υπόψη της όλους τους παράγοντες και παραμέτρους καθώς και το γεγονός πως ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών έχει ήδη υποβληθεί πρόταση από το Υπουργείο Εσωτερικών στη βάση επιστημονικής μελέτης».

Εκφράζεται η θέση ότι «οιαδήποτε διαφορετική πρόταση στερείται της απαιτούμενης σοβαρότητας και τεκμηρίωσης και απαιτούμε από τους εκλελεγμένους εκπροσώπους του λαού, να βάλουν πάνω από όλα το συμφέρον των πολιτών, των δημοτών της Αραδίππου, του Κράτους και της Δημοκρατίας και όχι τα κομματικά, προσωπικά, μικροπολιτικά και άλλα συμφέροντα».

Ως πολίτες, προστίθεται, «θεωρούμε απαραίτητη και επιτακτική την ανάγκη για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την ενίσχυση του ρόλου της με βασικό γνώμονα τους ίδιους τους πολίτες. Παρά το γεγονός ότι η Πρωτοβουλία απέστειλε επιστολή σε όλους του εμπλεκόμενους, δηλαδή το Υπουργείο Εσωτερικών, τους αρχηγούς κομμάτων, βουλευτές Λάρνακας και τοπικά εκλελεγμένους αντιπροσώπους, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση και καμία δημόσια τοποθέτηση για τα ερωτήματα μας».

Send this to a friend