Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τη συνένωση του Δήμου Αραδίππου με τους Δήμους Λάρνακας, Λιβαδειών & Ορόκλινης προκρίνει η Πρωτοβουλία Πολιτών
Τη συνένωση του Δήμου Αραδίππου με τους Δήμους Λάρνακας, Λιβαδειών & Ορόκλινης προκρίνει η Πρωτοβουλία Πολιτών

Τη συνένωση του Δήμου Αραδίππου με τους Δήμους Λάρνακας, Λιβαδειών & Ορόκλινης προκρίνει η Πρωτοβουλία Πολιτών

Η πιο ορθή επιλογή είναι η συνένωση του Δήμου Αραδίππου με τους Δήμους Λάρνακας, Λιβαδειών και την Κοινότητα Ορόκλινης αναφέρει σε επιστολή της προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους αρχηγούς κομμάτων η Πρωτοβουλία Πολιτών.

Στην επιστολή, η Πρωτοβουλία Πολιτών παραθέτει τις απόψεις και τους προβληματισμούς της, σε σχέση με το μέλλον του Δήμου Αραδίππου στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και αναφέρει πως η μοναδική πρόταση που κατατέθηκε στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής από το Υπουργείο Εσωτερικών, προνοεί την συνένωση του Δήμου Αραδίππου με τους Δήμους Λάρνακας, Λιβαδιών και την κοινότητα Ορόκλινης. Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί προϊόν μελέτης στην βάση όλων των σχετικών παραγόντων και στοιχείων”. Δυστυχώς, αναφέρει η Πρωτοβουλία Πολιτών, “κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής κατατέθηκε πρόταση για συνένωση των Αραδίππου-Τρούλλοι-Κελλιά, ανατρέποντας τα δεδομένα που είχαν ενώπιον τους τα μέλη της Επιτροπής”.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών, “υπενθυμίζει ότι ο Δήμος Αραδίππου γεωγραφικά δεν ξεχωρίζει καθόλου από τους Δήμους Λάρνακας και Λιβαδιών. Επίσης, ήδη συνυπάρχει μαζί με τους εν λόγω Δήμους στα σχετικά Συμβούλια Αποχετεύσεως και Υδατοπρομήθειας. Η προοπτική που υπάρχει για κοινή ανάπτυξη είναι τεράστια, γεγονός που θα προσφέρει θετικά και ουσιαστικά στις ζωές των πολιτών”. Σε αντίθεση, αναφέρεται πως “η συνένωση του Δήμου Αραδίππου με δυο μικρότερες κοινότητες και η επιβάρυνση των Δημοτικών Υπηρεσιών με αυτές, θα αποτελέσουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη αλλά και στη βιωσιμότητα του νέου Δήμου.

 

 

Στην επιστολή, η Πρωτοβουλία Πολιτών αναφέρει “πως η Ολομέλεια της Βουλής πριν καταλήξει θα πρέπει να λάβει υπόψη της όλους τους σχετικούς παράγοντες μαζί με το γεγονός πως η  Λάρνακα ήδη αναπτύσσεται και μεγαλώνει, με νέα έργα και με επικείμενες μεγάλες επενδύσεις και η Αραδίππου μπορεί να αποτελέσει αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι αυτής της ανάπτυξης στα πλαίσια ενός ενιαίου Δήμου με την Λάρνακα που θα μπορεί να προσφέρει τα πάντα στον τουρισμό, στην έρευνα και καινοτομία, με συνεχή εξέλιξη, με αεροδρόμιο, νέο λιμάνι-μαρίνα, οικιστική ανάπτυξη και με επιπρόσθετες τις γεωργοκτηνοτροφικές και βιοτεχνικές περιοχές.

Send this to a friend