Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αναξιοποίητα τ/κυπριακά τεμάχια στη λεωφόρο Φανερωμένης, στη Λάρνακα (φώτο)
Αναξιοποίητα τ/κυπριακά τεμάχια στη λεωφόρο Φανερωμένης, στη Λάρνακα (φώτο)

Αναξιοποίητα τ/κυπριακά τεμάχια στη λεωφόρο Φανερωμένης, στη Λάρνακα (φώτο)

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αναξιοποίητα παραμένουν, εδώ και κάμποσο καιρό, τουρκοκυπριακά τεμάχια που βρίσκονται πλησίον του κυκλικού κόμβου στη λεωφόρο Φανερωμένης, στη Λάρνακα, λόγω ανεπαρκούς προσβασιμότητας σ’ αυτά.

Πρόκειται για τεμάχια που έχουν ενοικιαστεί σε άτομα στα οποία τους έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα χρήσης, προκειμένου να αξιοποιηθούν κυρίως για επιχειρησιακούς σκοπούς.

 

 

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα τεμάχια δεν μπορούν να αξιοποιηθούν τη δεδομένη στιγμή, καθότι δεν υπάρχει η κατάλληλη οδική σύνδεση προς αυτά.

Το θέμα εγείρει μ’ επιστολή που απέστειλε πρόσφατα προς το Υπουργείο Εσωτερικών ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης, ο οποίος ζητεί κοινοβουλευτική ενημέρωση για το θέμα και συγκεκριμένα μέχρι πού βρίσκονται οι διεργασίες για διάνοιξη του δρόμου προς τα τουρκοκυπριακά τεμάχια, πού οφείλεται η καθυστέρηση στην εκτέλεση του υπό αναφορά οδικού έργου και πότε αναμένεται η ολοκλήρωσή του.

Στην επιστολή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Χρ. Ορφανίδης επισημαίνει ότι τα άτομα που έχουν ενοικιάσει τα οικόπεδα αυτά καταβάλλουν ενοίκια καθώς και διάφορους φόρους, όπως φόρο αποκομιδής σκυβάλων από το Δήμο Λάρνακας, αλλά εξακολουθούν να μην μπορούν ν’ αξιοποιήσουν επαγγελματικά τα τεμάχια επειδή δεν υπάρχει η κατάλληλη οδική σύνδεση.

«Έχουν δοθεί στο παρελθόν πολλές υποσχέσεις για την διάνοιξη δρόμου από την πίσω πλευρά των οικοπέδων και απ’ ότι γνωρίζω προς τούτο έγιναν και σχεδιασμοί από τον Κηδεμόνα Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει προχωρήσει η οποιαδήποτε εργασία.

Ως εκ τούτου, τα τεμάχια παραμένουν αναξιοποίητα, την ίδια ώρα που οι ενοικιαστές τους είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν φόρους κι ενοίκια.

Πρόκειται για μια αδικία σε βάρος αυτών των ανθρώπων, η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο βουλευτής Λάρνακας.

 

Send this to a friend