Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Το Bellissimo Clinic επίσημα τώρα και στην πόλη μας
Το Bellissimo Clinic επίσημα τώρα και στην πόλη μας

Το Bellissimo Clinic επίσημα τώρα και στην πόλη μας

Συνέντευξη από τους Δρ. Ιακωβο Αντώνιου Πλαστικό Χειρουργό και Δρ. Μαρία Κασίνη Δερματολόγο.

Η πλαστική χειρουργική και η δερματολογία είναι δύο επιστήμες τις οποίες βλέπουμε να εξελίσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Αυτό μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε ακόμη περισσότερα πράγματα για ότι αφορά, το πρόσωπο, την επιδερμίδα και το σώμα μας και σίγουρα δύο  αρμόδια άτομα για να το κάνουν αυτό είναι ο Δρ. Ιάκωβος Αντώνιου, Πλαστικός Χειρούργος και η Δρ. Μαρία Κασίνη Δερματολόγος Χειρούργος. Οι δύο γιατροί δημιούργησαν την κλινική Bellissimo, η οπόια είχε σαν έδρα της την Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ πριν από δύο χρόνια έφτασε και στην Λάρνακα αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μέσα από μια συνέντευξη οι δύο γιατροί, Δρ. Ιάκωβος Αντώνιου και Δρ. Μαρία Κασίνη μας μιλούν για τη κλινική τους, τις υπηρεσίες που προσφέρει αλλά και τα μυστικά τις δουλειάς τους.

Πείτε μας λίγα λόγια για την Κλινική σας:

Η Bellissimo Clinic, είναι Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, Δερματολογίας και Κοσμητικής Ιατρικής, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και Laser. Η επιστημονική μας ομάδα προσφέρει υπηρεσίες Αισθητικής και Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής όπως βλεφαροπλαστική, αυξητική στήθους, facelift κλπ. Ομοίως παρέχονται υπηρεσίες Κλινικής Δερματολογίας και Δερματοχειρουργικής όπως για παράδειγμα  αφαίρεση σπίλων με Laser, καταπολέμηση των ευρυαγγείων και θεραπείες για πανάδες. Πραγματοποιούνται επίσης ενέσιμες θεραπείες έγχυσης fillers υαλουρονικού οξέως, μεσοθεραπείες προσώπου και σώματος, χημικά peeling, επαγγελματικοί καθαρισμοί και πολλά άλλα.

Η Κλινική μέχρι στιγμής έχει την έδρα της σε δύο χώρες της Ευρώπης, στην Σοφία της Βουλγαρίας και στην Λάρνακα της Κύπρου.

Θεωρείτε πως αυτή η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, λόγω του Covid-19, μπορεί να επηρεάσει κάποιους ώστε να επιλέξουν μια αισθητική θεραπεία / επέμβαση / παρέμβαση;

Η πανδημία αυτή είναι γεγονός ότι άγγιξε πολύ κόσμο και πολλούς τομείς. Η στέρηση της ελευθερίας, έκανε πολλούς ανθρώπους να έχουν περισσότερο χρόνο με τον εαυτό τους, παρατηρώντας λεπτομέρειες στο πρόσωπο, ή στο σώμα τους. Έτσι  ωθηθήκαν στο να αναζητήσουν κάποιες αλλαγές στην εξωτερική τους εμφάνιση, οι οποίες θα τους ανέβαζαν τόσο την ψυχολογία, όσο και την αυτοπεποίθηση.

Επίσης, η χρήση της μάσκας για αρκετούς λειτούργησε ως  “κάλυψη” της θεραπείας / επέμβασης / παρέμβασης που προέβησαν και αυτό είναι κάτι που δεν τους στέρησε την καθημερινότητα τους, ενώ παλαιότερα πιθανόν να την ανέβαλλαν γιατί δεν μπορούσαν να κρύψουν τυχόν πρηξίματα τις πρώτες ημέρες.

Σύμφωνα με την δική σας εμπειρία, ποια είναι η ηλικία συνήθως όπου οι περισσότεροι αναζητούν κάποια ενέσιμη θεραπεία / παρέμβαση;

Συνήθως οι γυναίκες αναζητούν ενέσιμη θεραπεία / παρέμβαση στην ηλικία 25 – 30 ετών, ενώ οι άντρες σε ηλικία 30 – 35 ετών.

Παρόλο που οι πλείστοι πιστεύουν πως πρέπει να παρουσιάσουν ρυτίδες έντονης μορφής για να αναζητήσουν ενέσιμη θεραπεία / παρέμβαση, εντούτοις συνιστάται να ξεκινούν από νεαρή ηλικία (μεταξύ 20-30 ετών), έτσι ώστε να μην χρειάζονται μεγάλες ποσότητες και αλλαγές, αλλά και για ένα πιο φυσικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Ποιες είναι οι συχνότερες θεραπείες που αναζητούν οι ασθενείς σας;

Μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείται για τις ενέσιμες αισθητικές θεραπείες όπως για παράδειγμα υαλουρονικό στα χείλη, μεσοθεραπείες αντιγήρανσης και σύσφιξης και διόρθωση προφίλ με υαλουρονικό. Όσον αφορά τον χειρουργικό τομέα, δημοφιλέστερη επέμβαση είναι το facelift και η διόρθωση της βλεφαρόπτωσης.

Βάσει του τομέα σας και της εμπειρίας σας, θεωρείτε πως αλλαγή στην εμφάνιση  θα επιλέξουν πιο εύκολα οι γυναίκες, ή οι άντρες;

Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση, της οποίας η απάντηση έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο λεγόμενο “ταμπού” που κακώς διακατείχε αρκετούς ανθρώπους σχετικά με τις αισθητικές θεραπείες / επεμβάσεις / παρεμβάσεις. Είναι γεγονός πως ανέκαθεν η εξωτερική εμφάνιση ήταν ένα ζήτημα που απασχολούσε περισσότερο τις γυναίκες. Μέχρι και σήμερα το γυναικείο φύλο κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών μας, παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά πολύ και η προσέλευση των ανδρών, κυρίως σε θεραπείες που αφορούν ενέσιμα στο πρόσωπο, μεταμοσχεύσεις μαλλιών, αλλά και χειρουργικές επεμβάσεις (όπως Liposculpting – σχηματισμός 6 pack). Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί υποστηρίζουμε πως όλοι έχουν δικαίωμα να νιώθουν όμορφα με τον εαυτό τους, ανεξαρτήτως φύλου, ή ηλικίας.

Για ποιο λόγο είναι σημαντικό να καταφεύγουμε σε Πλαστικό Χειρουργό, ή σε Δερματολόγο για οποιαδήποτε αισθητική θεραπεία / επέμβαση / παρέμβαση;

Μόνο ένας εξειδικευμένος Πλαστικός Χειρουργός ή Δερματολόγος μπορεί να προβεί σε οποιανδήποτε αισθητική θεραπεία όπως για παράδειγμα ενέσιμα υαλουρονικού οξέος και βοτουλινικής τοξίνης.

Ότι και να “αυτοισχυρίζονται” ανειδίκευτοι που πραγματοποιούν τέτοιου είδους θεραπείες, δεν ισχύει. Κατακρίβειαν είναι αδύνατο η πολυετής εμπειρία που αποκτάται μέσα από την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής και της Δερματολογίας (5-7 χρόνια) να εξισώνεται με την γνώση ενός ολιγόωρου σεμιναρίου.

Επίσης είναι ευρέως γνωστό ότι στην αγορά κυκλοφορούν πολλές ποιότητες υλικών. Στην κλινική μας επιλέγουμε μόνο αρίστης ποιότητας, ασφαλή και αναγνωρισμένα υλικά. Το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό μας, εξετάζει διεξοδικά κάθε τύπο δέρματος και τις ανάγκες του και επιλέγει προσεκτικά τόσο το υλικό όσο και τον τρόπο εφαρμογής του. Γνωρίζοντας λοιπόν τους κινδύνους που ενέχουν οι θεραπείες αυτές συστήνουμε στους ασθενείς να μην δελεάζονται από τις πολύ χαμηλές τιμές και προσφορές αλλά να ερευνούν και να πραγματοποιούν τις αισθητικές θεραπείες / επεμβάσεις / παρεμβάσεις ΜΟΝΟ σε ιατρεία πιστοποιημένων Πλαστικών Χειρουργών και Δερματολόγων.

Send this to a friend