Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η Φλωρεντία μας ανοίγει την καρδιά της: Ο καρκίνος δεν είναι για να τον λυπάσαι – Εμείς θα τον ρίξουμε όχι αυτός!
Η Φλωρεντία μας ανοίγει την καρδιά της: Ο καρκίνος δεν είναι για να τον λυπάσαι – Εμείς θα τον ρίξουμε όχι αυτός!

Η Φλωρεντία μας ανοίγει την καρδιά της: Ο καρκίνος δεν είναι για να τον λυπάσαι – Εμείς θα τον ρίξουμε όχι αυτός!

Γράφει ο Αντρέας Πολυκάρπου 

Υπάρχουν άνθρωποι με τεράστια ψυχική δύναμη που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο χωρίς αυτός να μπορεί να τους λυγίσει.

Άνθρωποι που με τη στάση τους αποτελούν δύναμη για όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και η συμπολίτισσα μας Φλωρεντία Κανάρη που μίλησε στο Larnakaonline…

1/  Πόσο δύσκολο είναι να μάθετε να παλεύετε με τον καρκίνο;

Υπάρχουν οι δυσκολίες όμως μαθαίνεις να συμβιβάζεσαι με αυτό..  έμαθα να το αντιμετωπίζω και όσο δύσκολο και αν είναι δεν τα βάζω κάτω..

2/ Από πού αντλείτε το κουράγιο σας;

Από την οικογένεια μου τους αγαπημένους μου φίλους και προπάντων από τον άνδρα μου και την μικρή μου κορούλα..δίνει ο ένας του άλλου δύναμη

3/ Φροντίζει το κυπριακό κράτος και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους καρκινοπαθείς;

Σε αυτό το θέμα Ναι.

4/ Τι σκεφτήκατε μόλις διαγνωστήκατε με την συγκεκριμένη ασθένεια;

Η πρώτη μου σκέψη ήταν θεέ μου δώσε μου  δύναμη να μπορώ να ζήσω..έχω ένα μωρό.. Ένα σύντροφο που τον αγαπώ. Στην Αρχή ήταν πολύ δύσκολο δεν θα το κρύψω φοβάμαι όμως μέρα με μέρα  το παλεύω και λέω θα βγω νικήτρια!

5/ Εν κατακλείδι, τι θα θέλατε να πείτε στους συνανθρώπους μας που παλεύουν με τον καρκίνο;

Θα θελα να πω  ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα άτομα που είναι δίπλα μας σε κάθε  λεπτό ότι και αν συμβεί..Που μας καταλαβαίνουν.. Δεν είναι εύκολο υπάρχουν μέρες καλές και μέρες πολύ κακές..Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι ο καρκίνος δεν είναι για να τον λυπάσαι! και μέσα από αυτό γίνεσαι πιο δυνατή.  Αυτό που με κάνει να είμαι δυνατή είναι η δύναμη που έχω  και θέληση και η Υπομονή! Θέλω να πω στα άτομα που παλεύουμε με αυτό να το ΑΝΤΙΜΕΥΟΠΙΖΟΥΜΕ όσο πιο ήρεμα γίνεται να μην αλλάζει η ζωή μας,  και όταν μας ρίχνει κάτω να σηκωνόμαστε να μην τον αφήνουμε να μας ρίχνει..Εμείς θα τον ρίξουμε όχι Αυτός! και το πιο  σημαντικό  ΔΥΝΑΜΗ.

 

Send this to a friend