Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ο Νικολαΐδης εξηγεί: Γιατί το κρύο της Κύπρου είναι διαφορετικό από της Αγγλίας
Ο Νικολαΐδης εξηγεί: Γιατί το κρύο της Κύπρου είναι διαφορετικό από της Αγγλίας

Ο Νικολαΐδης εξηγεί: Γιατί το κρύο της Κύπρου είναι διαφορετικό από της Αγγλίας

Σταδιακά υποχωρεί από την Κυριακή η ψυχρή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει πως θα συνεχιστούν οι βροχές και οι μεμονωμένες καταιγίδες. 

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαϊδης αναφέρθηκε στα πολικά χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας που επηρέασε την Κύπρο τα προηγούμενα 24ωρα. Σημείωσε πως η νέα αέρια μάζα που θα επηρεάσει την Κύπρο είναι εντελώς διαφορετική και πως αυτή προέρχεται από τη Μεσόγειο.

“Ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα χαρακτηρίζεται από τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Επίκεντρο θα είναι η Κυριακή και η Δευτέρα.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους άγγιξε τα 75 εκατοστά.

“Αν ρίξουμε μια ματιά στην αποτίμηση της βροχής, είναι χαμηλή η μέση κατανομή ενώ αν δούμε την ποσόστοση παραμένουμε στα 145% της κανονικής για το μήνα Ιανουάριο”.

Οι συνθήκες, είπε, για να μεταβεί κάποιος στο Τρόοδος την Κυριακή θα είναι καλές μέχρι το μεσημέρι.

“Θα εξαρτάται όμως από την προσβασιμότητα των οχημάτων λόγω παγετού στο δρόμο, ιδιαίτερα το πρωί. Τη Δευτέρα παραμένει το χειμερινό σκηνικό με βροχές και τοπικές καταιγίδες και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά”.

Ο κ. Νικολαϊδης εξήγησε τους λόγους που το κρύο στην Κύπρο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά με άλλες χώρες.

“Είναι και το περιβάλλον εντελώς διαφορετικό. Η κλιματολογία στην Κύπρο είναι διαφορετική, ένα βόρειο ρεύμα συνδέεται συνήθως με χαμηλής υγρασίας αέρια μάζα που δημιουργεί αυτή τη διεισδυτικότητα του κρύου. Ενώ στην Αγγλία οι αέριες μάζες είναι θαλάσσιες και είναι εμπλουτισμένες με υγρασία”.

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend