Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Η μαγική κρυμμένη ποταμόλιμνη της Κύπρου! (ΦΩΤΟ)
Η μαγική κρυμμένη ποταμόλιμνη της Κύπρου! (ΦΩΤΟ)

Η μαγική κρυμμένη ποταμόλιμνη της Κύπρου! (ΦΩΤΟ)

Xαρκοκόλυμπος του Μαχαιρά. Μια άγνωστη τοποθεσία για τους περισσότερους αλλά για τους ψαγμένους ένα υπερθέαμα της φύσης.

Όπως γράφει Ο Κυριάκος Κεφαλάς που απαθανάτισε αυτή την υπέροχη φωτογραφία:

Ο Χαρκοκόλυμπος είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς υδάτινους θησαυρούς του νησιού μας, τον οποίο είχαμε τη χαρά να πρωτοεντοπίσουμε με αγαπητούς φίλους πριν μερικά χρόνια. Κρύβεται στα βραχώδη βουνά του Μαχαιρά (υψόμετρο 750 m), στο ανώτερο τμήμα της κοιλάδας του Πηδιά, του μεγαλύτερου σε μήκος ποταμού της Κύπρου.

Πρόκειται για μια μεγάλη ποτάμια λίμνη με εξωτική ομορφιά, που μοιάζει με φυσική πισίνα. Αποτελεί μια από τις πιο μεγάλες και εντυπωσιακές ποταμόλιμνες της Κύπρου. Ονομάστηκε Χαρκοκόλυμπος επειδή είναι μεγάλος και βαθύς κόλυμπος με ωοειδές σχήμα, που θυμίζει το σχήμα ενός χαρτζιού. Ένας μικρός καταρράκτης ύψους 3 m εμπλουτίζει το νερό και το θέαμα της ποταμόλιμνης.

 Ο Χαρκοκόλυμπος έχει νερό ολόχρονα, αλλά ο ποταμός ρέει μόνο τους χειμερινούς και ανοιξιάτικους μήνες. Είναι τυχεροί όσοι μπορέσουν να τον απολαύσουν τον χειμώνα με ορμητικό νερό, χιόνια ή πάγο. Η προσβασιμότητα σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη. Η κοιλάδα του Μαχαιρά φιλοξενεί πληθώρα καταρρακτών και ποταμόλιμνων, εξιτάροντας τις αισθήσεις των εξερευνητών.

 

Send this to a friend