Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Λεοπάρδαλη πήγε να ενοχλήσει σκατζόχοιρο και… βρήκε τον μπελά της (βίντεο)
Λεοπάρδαλη πήγε να ενοχλήσει σκατζόχοιρο και… βρήκε τον μπελά της (βίντεο)

Λεοπάρδαλη πήγε να ενοχλήσει σκατζόχοιρο και… βρήκε τον μπελά της (βίντεο)

Η περιέργεια σκότωσε την γάτα συνηθίζεται να λέγεται. Στην προκειμένη περίπτωση η περιέργεια δεν την σκότωσε αλλά την πόνεσε πολύ.

Στη Νότια Αφρική μια νεαρή λεοπάρδαλη που ενόχλησε έναν ακανθόχοιρο  πλήρωσε το τίμημα.

Στα πλάνα που βιντεοσκοπήθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ από τον Τζέικο Ντε Σουάρντ και δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από τον ιστότοπο άγριας φύσης Latest Sightings, η λεοπάρδαλη καλλωπίζεται αμέριμνη καθώς ο σκαντζόχοιρος παρακολουθεί στενά την όλη διαδικασία. Τα πράγματα αλλάζουν, όταν η ναερή λεοπάρδαλη αποφασίζει πως ήρθε η ώρα για κολατσιό.

Μόνο που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Η προσπάθεια της λεοπάρδαλης όχι μόνο είναι ανεπιτυχής αλλά της αφήνει και ενθύμιο δύο τεράστια αγκάθια καρφωμένα στην πατούσα της. Και ενώ ο ακανθόχοιρος αποχωρεί με ύφος χαλαρό, ή επιπόλαιη λεοπάρδαλη μένει πίσω γλείφοντας τα τραύματα της.

Σύμφωνα με το National Geographic, περισσότερα από 30.000 αγκάθια καλύπτουν το σώμα τους.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ακανθόχοιροι βγαίνουν νικητές στην «μάχη» με τις λεοπαρδάλεις. Τα πανέμορφα αιλουροειδή  σκοτώνουν και τρώνε τους ακανθόχοιρους. Μόνο που πρέπει πρώτα να πάρουν το σωστό «μάθημα» έως ότου εξοικειωθούν με την κατάλληλη τεχνική. Άλλωστε δεν θέλει κόπο. Θέλει τρόπο.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Send this to a friend