Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το Εβραϊκό Μουσείο Κύπρου τιμά την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος 2022
Το Εβραϊκό Μουσείο Κύπρου τιμά την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος 2022

Το Εβραϊκό Μουσείο Κύπρου τιμά την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος 2022

Την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος τίμησε σήμερα το Εβραϊκό Μουσείο Κύπρου σε μια εκδήλωση που καλωσόρισε τοπικούς αξιωματούχους και ξένους πρεσβευτές.

Ο Αρχιραβίνος της Κύπρου, Ραβίνος Άριε Ζεέβ Ράσκιν, απήγγειλε και προσευχήθηκε και καλωσόρισε κάθε συμμετέχοντα να ανάψει ένα κερί για να τιμήσει τις 11 εκατομμύρια ψυχές που χάθηκαν.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα στις 10 το πρωί και σηματοδότησε την 77η χρονιά από την απελευθέρωση του Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

«Για κάθε κακό που έγινε, θα προσθέσουμε μια πράξη καλοσύνης και θα φέρουμε τη σωτηρία στον κόσμο. Γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ στην Κύπρο, για να βρούμε ένα άτομο που δεν έχει πώς ή πού να συνεχίσει την εβραϊκή ζωή και να του δώσουμε ένα σπίτι και μια οικογένεια».

O βουλευτής της ΔΗ.ΠΑ, κ. Μιχάλης Γιακουμή, εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων και της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. OrenAnolik Πρέσβης στο Ισραήλ έδωσε την ομιλία του εκ μέρους της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο. Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσονας Ιασωνίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου Κύπρου «The Nissen Hut», ένα πρωτότυπο καταφύγιο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου που χρησιμοποιήθηκε στα Βρετανικά Στρατόπεδα. Δημιουργήθηκαν 12 στρατόπεδα σε όλη την Κύπρο, τα οποία λειτούργησαν από τον Αύγουστο του 1946 έως τον Ιανουάριο του 1949 και συνολικά φιλοξενούσαν 53.510 Εβραίους κρατουμένους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ginzach Kiddush Hashem, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης από το Ισραήλ, υπενθυμίζοντας μας ότι για τους επιζώντες του ολοκαυτώματος, παρά τους φρικτούς αγώνες τους, η ζωή συνεχίστηκε. Οι άνθρωποι ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά και ξαναέχτισαν τις οικογένειές τους.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό σήμερα έως τις 18:00. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο: 24668753 ή στο [email protected]

 

Send this to a friend