Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πιερή για αντιπυραυλική ομπρέλα: Στόχος να καλυφθεί αντιαεροπορικά το νησί
Πιερή για αντιπυραυλική ομπρέλα: Στόχος να καλυφθεί αντιαεροπορικά το νησί

Πιερή για αντιπυραυλική ομπρέλα: Στόχος να καλυφθεί αντιαεροπορικά το νησί

 

Για την απόφαση του Υπουργού Άμυνας για αγορά αντιπυραυλικής ομπρέλας, μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Πιερή.

Αρχικά ανέφερε ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα και το Υπουργείο Άμυνας το μελετά. «Βλέπουμε ποιες ανάγκες υπάρχουν και τις ιεραρχούμε έτσι ώστε η Εθνική Φρουρά να είναι μία αποτρεπτική δύναμη για οποιαδήποτε απειλή».

Πρόσθεσε ότι είναι σκέψεις και αναλύσεις που κάνει το Υπουργείο Άμυνας για να αξιολογήσει οπλικά συστήματα τα οποία θα μπορούν να καλύψουν αντιαεροπορικά όλη την έκταση του νησιού. «Είμαστε πολύ κοντά να αποφασίσουμε», είπε.

Συμπλήρωσε ότι γίνονται πολύ σοβαρές μελέτες και όταν είναι έτοιμοι θα ανακοινώσουν τις αγορές, έτσι ώστε να ενημερώνεται και ο κόσμος. «Οι σκέψεις και οι μελέτες γίνονται έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο σεντς που διαθέτει ο Κυπριακός λαός για την Εθνική Φρουρά», εξήγησε.

Ο κ. Πιερή μίλησε και για την αναβάθμιση των λιμανιών Λάρνακας και Λεμεσού, αλλά και για την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στο Μαρί. «Αυτά τα θέματα χρήζουν αναβάθμισης μετά από τις προτάσεις του Υπουργού Άμυνας». Διευκρίνισε ότι γίνεται μελέτη και θα εξεταστεί από την Κυβέρνηση.

Εξήγησε ότι τα τελευταία χρόνια η ναυτική βάση εξυπηρετεί φίλιες χώρες όπως την Γαλλία, ενώ τους επόμενους μήνες θα φτάσει το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. «Χρειάζεται να κάνουμε κάποιες αναβαθμίσεις για να τα εξυπηρετούμε, αλλά και με τις κοινές ασκήσεις αποκτούν τα μέλη μας εμπειρίες».

Παράλληλα μίλησε και για το σκασιαρχείο που γίνεται από τους εφέδρους, τονίζοντας ότι η εφαρμογή του συστήματος στους Αστυνομικούς σταθμούς και στα Αεροδρόμια, στοχεύουν στον εντοπισμό των ανένταχτων εφέδρων. «Αν δεν το κάνουν θα προχωρήσουμε σε μηνήσεις», είπε.

Τέλος, ανέφερε ότι έχουν ενταχθεί πάνω από 15.000 έφεδροι. «Όταν κάποιος ανένταχτος εντοπιστεί στο αεροδρόμιο, τότε του δίνεται εκεί το ΦΑΠ. «Είναι ποινικό αδίκημα να μην το παραλάβουν οι έφεδροι».

Δείτε όλη τη συζήτηση:

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend