Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Κύμα ψύχους: Βροχές και χιονόπτωση – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Κύμα ψύχους: Βροχές και χιονόπτωση – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κύμα ψύχους: Βροχές και χιονόπτωση – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το Σάββατο. Χαμηλή πίεση και θερμότερη αέρια μάζα αναμένονται από την Κυριακή.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους μείον 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά, αλλά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Το Σάββατο διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που από το μεσημέρι και μετά πιθανό να δώσει μεμονωμένες βροχές ή και παροδική χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές κατά διαστήματα και χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, χωρίς να αποκλείεται και παροδική χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήμερο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 78 εκατοστά.

Send this to a friend