Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Δήμος Λάρνακας με ανακοίνωση του αναφέρει ότι εντός δύο μηνών αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποξήλωση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, υγραερίου και ασφάλτου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα χθες πραγματοποιήθηκε η 7η συνεδρία της Διυπουργικής Επιτροπής σε σχέση με τη μετακίνηση.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ενημέρωσε την Επιτροπή για την πορεία των εργασιών και ότι όλα βαίνουν καλώς, αλλά τόνισε ότι «θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσον αφορά τα συγκεκριμένα θέματα και είναι έτοιμος να παρέμβει εάν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».

 

Το δεύτερο κτύπημα μέσα σε διάστημα επτά μηνών δέχθηκε η κοινότητα της Μελίνης, στην ορεινή επαρχία της Λάρνακας. Μετά τη φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, οπόταν η Μελίνη υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από οποιαδήποτε άλλη κοινότητα, οι τελευταίες ραγδαίες βροχοπτώσεις αποτέλεσαν το τελειωτικό κτύπημα για τους λίγους επαγγελματίες αγρότες που απέμειναν στο χωριό αφού τα νερά της βροχής κατέρχονται ορμητικά στην κοινότητα λόγω διάβρωσης του εδάφους.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Χριστόφορος Αλέκου μας δήλωσε ότι μετά τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές σε αγροτικούς δρόμους και γεφύρια, ενώ καταστροφές υπέστησαν περιβόλια και καλλιέργειες με διάφορα λαχανικά, όπου παρασύρθηκαν τα συστήματα άρδευσης.

Ο κ. Αλέκου μας τόνισε ότι σύντομα αναμένεται να κοινοποιηθεί επιστολή προς την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου το κράτος να έλθει αρωγός για να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

 

Στις απαλλοτριώσεις γης που απαιτούνται να γίνουν σκαλώνει, εδώ και χρόνια, η διαμόρφωση του παραλιακού δρόμου Μαζωτού – Ζυγίου, συνολικού μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια από τα επηρεαζόμενα κοινοτικά συμβούλια, δεν κατέστη εφικτό να εξασφαλιστούν οι συγκαταθέσεις των ιδιοκτητών των παραπλεύρων τεμαχίων, ώστε να δημιουργηθεί η απαιτούμενη λωρίδα γης για υλοποίηση του σημαντικού αυτού οδικού έργου.

Η βελτίωση του παραλιακού δρόμου, ο οποίος εκτείνεται από τα όρια Μαζωτού μέχρι τα όρια Ζυγίου, αποτελεί διαχρονικό αίτημα των κοινοτήτων Ζυγίου, Μαρωνίου, Ψεματισμένου, Αγίου Θεοδώρου και Μαζωτού. Είναι δρόμος που εμπίπτει στην αρμοδιότητα των Δημοσίων Έργων και στο σχέδιο διατομής του, που ετοιμάστηκε από τα Δημόσια Έργα, περιλαμβάνεται λωρίδα πρασίνου, ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος.

Το αίτημα για προώθηση της διαδικασίας απαλλοτριώσεων βρίσκεται πλέον ενώπιον του Υπουργείου Μεταφορών για εξέταση και λήψη σχετικής απόφασης.

 

 

 

Send this to a friend